Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які професії почали процвітати на карантині

Які професії почали процвітати на карантині

HR-експерт Володимир Коломоєць розповів, які професії в Україні на карантині почали користуватися підвищеною популярністю.

"Є ментори, коучі, є так звані тренери успіху. Психотерапевти і психологи зараз не сидять без роботи. І вони працюють онлайн і в них розписано все, тому що люди дуже важко психологічно переживать карантин. Ми не розуміємо, наскільки важливі наші ритуали для нас", – говорить експерт.

Безробіття насувається? Чи зможуть українці вберегти гаманці і як не впасти у відчай – #НебайдужаІ пояснює: "Наприклад, що таке робота, а що таке дім? Як ми це розуміємо? Людина знає, що вона в якомусь просторі переміщає себе в якийсь в той самий час 5 днів на тиждень і це для неї робота. А тут цього немає, зникло. Людина прокидається: діти, кохана, якщо є, і ти на роботі. І діти, наприклад, не розуміють, бо бачать, що тато тут. Хочеться піти з ним пограти... Починається дуже багато таких запитань. Психологи навіть радили у перший карантин робити ритуали вдома – вдягатись в офісний одяг, влаштовувати собі місце роботи вдома, що мовляв, тільки за цим стільцем я працюю".

Коломоєць також додав, що насправді ніхто не розуміє, які будуть наслідки пандемії коронавірусу і віддаленої роботи. І не всім індустріям такий формат підходить.

"Що таке креативні індустрії? Їх багато, вони є в маркетингу, в рекламі, в музиці, де завгодно, в бізнесі також. І ці люди дуже погано працюють, коли вони одні. Бо креативність – це дуже часто енергія команди, це обмін енергетикою, обмін ідеями і по Zoom воно не працює. І по інших онлайн штуках воно теж не працює. І навіть такі компанії, наприклад, як Netflix, які існують за рахунок креативності, вже голова офіційно сказав, що хлопці, ніякої дистанційної роботи, один день на тиждень максимум – і всі повертаємося до офісу проєктними командами", – розповідає фахівець.

"І керівник, коли має вести свою команду, він це робить в офісі за рахунок своєї енергетики і свого лідерства, а коли він сидить один удома, йому нема кого вести", – додає Коломоєць.


5 канал
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: