Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті назріває колапс у лікуванні онкохворих

На Закарпатті назріває колапс у лікуванні онкохворих
Закарпатський протипухлинний центр потребує нових бункерів для встановлення обладнання сучасної променевої терапії.

Попри підтримку від обласної ради, адміністрації, ба навіть народних обранців — проблема залишається нагальною. На сьогодні в апараті Кобальтовому, яким і володіє Закарпатський протипухлинний центр, знаходиться доволі потужний радіоактивний заряд, однак у цьому також присутній відсоток загрози для персоналу. Перш за все, аби забезпечити усіх пацієнтів лікуванням зі старим апаратом, лікарі вже 2 роки працюють із 6-ї ранку до 23-ї вечора.

Вже майже 3 роки минуло відтоді, як виготовлений проект будівництва нових бункерів для встановлення обладнання сучасної променевої терапії. Разом з тим, за словами директора Закарпатського протипухлинного центру Андрія Русина, коштів на реалізацію цього проекту не було. Наразі ж з’явився апарат, який потенційно може бути встановлений вже в існуючий бункер. Апарат має високу пропускну здатність від 70 до 100 пацієтнів на день. За 10 років подібний апарат дав би змогу пролікувати від 7-ми до 10 тисяч пацієнтів.

Більше у відео від Uzh Inform:


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: