Вхiд на сайт
Авторизацiя

На «ковідного» пацієнта виділяють в середньому 45 тисяч гривень – НСЗУ

Національна служба здоров'я в середньому виділяє на лікування одного пацієнта з коронавірусним захворюванням 45 тисяч гривень.
Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови НСЗУ Андрій Віленський, пише «Радіо Свобода».


На «ковідного» пацієнта виділяють в середньому 45 тисяч гривень – НСЗУ

За його словами, ці 45 тисяч гривень є середньозваженим показником. Тобто, цю суму виділяють незалежно від того, пробув пацієнт у лікарні два дні чи двадцять.

«Цих грошей абсолютно вистачає. Лікарні по Україні в середньому витрачають на одного пацієнта 35 тисяч гривень, тобто 10 тисяч ще залишається невикористаними», — каже Андрій Віленський.

Водночас за перебування пацієнта з COVID-19 у звичайному, а не інфекційному, відділенні лікарня може отримати до 12 тисяч гривень.

Наприклад, в інфекційному відділенні на медикаменти щодоби виділяють по 5 тисяч гривень на пацієнта. У звичайному відділенні лікарні щоденні витрати сягають 900 гривень на людину. Усі ліки пацієнтам надають за протоколом Міністерства охорони здоров'я.

Коштами, які НСЗУ виділяє на пацієнтів з COVID-19, розпоряджається головний лікар закладу. За словами чиновника, виплати розраховані так, щоб лікарням вистачило на лікування пацієнта у будь-якому стані.

Окрім пакетів фінансування на лікування коронавірусної хвороби, лікарні отримують «основні пакети», до яких входять терапевтичні послуги, хірургічні та інші.

Оскільки за рішенням Міністерства охорони здоров'я в Україні призупинили більшість планових госпіталізацій, пацієнтів, що потребують допомоги за основними пакетами стало менше. Тож, зазначають в НСЗУ, лікарні можуть використати ці кошти для пацієнтів з коронавірусом.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: