Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Центр Європи» Карпатського біосферного заповідника знову відкрили для туристів

Про це йдеться у дописі Карпатського біосферного заповідника у Фейсбуці.

«Центр Європи» Карпатського біосферного заповідника знову відкрили для туристів

Як нагадали у заповіднику, візит-центр був тимчасово закритий у зв’язку з перекриттям даху.

Роботи із заміни крівлі працівники КБЗ виконали у короткий термін.

«Важливо зазначити, що всі матеріали, використані для даху, – екологічні та встелені за прадідівською технологією, завдяки чому центр має автентичний і привабливий для відвідувачів вигляд», – йдеться в дописі.

Як відомо, еколого-освітній центр «Центр Європи» функціонує з червня 2010 року. До основних завдань, поставлених перед ним, належать приймання туристів та проведення екскурсій в центрі; виконання функцій туристично-інформаційного центру європейського зразка; здійснення активної еколого-освітньої діяльності (організація і проведення екологічних акцій і просвітницьких заходів як на базі центру, так і на базі загальноосвітніх та дошкільних закладів).

Інформаційне поле «Центру Європи» передбачає чотири блоки – природно-заповідний фонд України (більша частина присвячена Карпатському біосферному заповіднику), Закарпатська Гуцульщина, Закарпаття та Україна в європейській спільноті. Також висвітлюється інформація про встановлення пам’ятного кам’яного знака, що позначає географічний центр Європи. Художнє оформлення центру витримано в гуцульському стилі: дерев’яні вироби, вишивки та скляні вітражі. Експонатура доволі різноманітна: поруч із інформаційними модулями представлені колекції гуцульського посуду, вишивки, різьблених виробів та мінідіорама «Світ тварин Закарпаття». Додаткові засоби – відеотехніка, столи для проведення занять, майстер-класів тощо. Проте, найвагомішою екоосвітньою подією для «Центру Європи» виступає щорічна акція «Дні європейської спадщини».

«Центр Європи» Карпатського біосферного заповідника знову відкрили для туристів
«Центр Європи» Карпатського біосферного заповідника знову відкрили для туристів

Фото: Карпатський біосферний заповідник
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: