Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні розроблять механізми реновації житла

В Україні розроблять механізми реновації житла
Велика частина житлового фонду в Україні застаріла і потребує масштабної реконструкції. Оскільки чинне законодавство не має чіткого механізму, який дає розуміння, як провести оновлення застарілих міських кварталів, в Мінрегіоні розробили законопроєкт, який вирішує всі правові колізії в питанні реновації житла.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

«У проєкті закону визначається алгоритм ухвалення рішення про реконструкцію застарілого житлового фонду, розширюється перелік джерел фінансування проєктів реконструкції (серед іншого, фонди фінансування реконструкції, утворені органами місцевого самоврядування)», – написав Тацій. За словами чиновника, в законопроєкті передбачається, що реконструкції підлягають багатоквартирні будинки, об’єкти інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, розташовані в межах кварталу застарілого житлового фонду.

Заходами комплексної реконструкції кварталів визначається:

- реконструкція багатоквартирного будинку в межах кварталу (мікрорайону);
- модернізація багатоквартирних будинків у межах кварталу (мікрорайону);
- знесення багатоквартирних будинків у межах кварталу (мікрорайону) з подальшим новим будівництвом об’єктів;
- реконструкція об’єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, розташованих у межах кварталу (мікрорайону).

Спосіб реалізації цих заходів обиратиметься на підставі програм реконструкції, які розроблятимуться з урахуванням результатів технічного обстеження будівель і споруд, їх енергетичного аудиту та техніко-економічних розрахунків.

Нагадаємо, всю нерухомість кожного українця внесуть в єдиний реєстр. Депутати розробляють зміни до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”. Зміни передбачають введення адресного реєстру у складі єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: