Вхiд на сайт
Авторизацiя

Коронавірус може призвести до проблем з яснами та випадіння зубів — NYT

Деякі пацієнти, які перехворіли на COVID-19, помічають, що у них посилилися проблеми з яснами та зубами, зокрема зуби випадали безболісно. Про це повідомляє New York Times.

Коронавірус може призвести до проблем з яснами та випадіння зубів — NYT

Жителька Нью-Йорка Фара Хемілі розповіла, що перехворіла на коронавірусне захворювання весною, а одного дня помітила, як хитається один із зубів. Вона зазначила, що зуб випав безболісно, до того ж не було крові.

За її словами, про проблеми з зубами після COVID розповідали й інші учасники її онлайн-групи підтримки. Зокрема вони розповідали про те, що ясна стали чутливими, а зуби сіріють, ламаються та випадають.

Стоматолог із Солт-Лейк-Сіті Девід Окано розповів, що поки немає чітких даних про те, як коронавірус впливає на зуби. Він вважає, що коронавірус може погіршити вже наявні стоматологічні проблеми.

Президент Фонду ангіогенезу Вільям Лі також заявив, що зараз вивчається довготривалий вплив коронавірусу на ротову порожнину. Наразі доктор вважає, що вірус пошкоджує кровоносні судини у яснах і це може призвести до випадіння зубів. Також науковець закликає лікарів дослухатися до своїх пацієнтів, які говорять про особливу реакцію організму на захворювання.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: