Вхiд на сайт
Авторизацiя

Виборцю без документів видали бюлетень на дільниці №210720 в Ужгороді

Виборцю без документів видали бюлетень на дільниці №210720 в Ужгороді
Про це інформує Суспільне Закарпаття.

Бюлетень видали виборцю, який не мав паспорта громадянина України. Сталося це на дільниці №210 720, що розташована в НВК "Гармонія". Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан розповіла: за незаконне використання бюлетеня слідчі відкрили кримінальне провадження. Правоохоронців викликав спостерігач Дмитро Грибач, який побачив порушення.

Дмитро Грибач працює спостерігачем на дільниці, яка розташована в НВК "Гармонія". Саме він побачив, як виборцю без документів видали бюлетень для голосування. Розповідає: "Прийшов чоловік без паспорта, без жодного документу взагалі. Попросив, грубо кажучи, бюлетень і йому його видали. Потім виявилося, що його паспорт чи в нотаріуса, чи в поліції. Я викликав поліцію, яка склала протокол як має бути, згідно із законом".

Заступниця голови ДВК №210720 Тетяна Єндрек пояснила ситуацію з точки хору члена комісії, яка, власне, видала бюлетень:

"Це було зранку, людина ще не "включилася" в процес. Вона пояснила, що це її двоюрідний брат, вона його добре знає і так ось вона йому видала бюлетень. Спостерігач це помітив і ми його повернули назад".

За незаконне використання бюлетеня слідчі поліції відкрили кримінальне провадження.

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан сказала, що наразі досудове розслідування ще триває: "Відповідно до санкції інкримінованої статті, порушниці загрожує позбавлення волі строком до двох років".

Такі порушення, коли члени ДВК видають бюлетені для голосування без документів, або не за тими документами, фіксують під час кожного голосування, каже координатор спостереження за виборами громадянської мережі ОПОРА на Закарпатті Ярослав Гулан.

"Ця ситуація більш притаманна сільській місцевості, бо там діє такий принцип, що там один одного знають, — пояснив координатор. — При цьому люди забувають, що є спостерігачі, які, можливо, не знають цю людину і в них є підстави сумніватися, чи дійсно це той виборець".

За словами Ярослава Гулана, підставою для видачі бюлетеня має бути тільки паспорт громадянина України.


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: