Вхiд на сайт
Авторизацiя

У закарпатському "котячому" готелі уже близько сотні мешканців

У закарпатському "котячому" готелі уже близько сотні мешканців
У готелі сім’ї Кузьменків, що на Закарпатті, живе понад сотня котів. Інна Кузьменко розповідає, що тварин не розводили для реклами свого закладу. Власники готелю підбирають безпритульних котів.

Тварин годують тричі на день, зранку та ввечері – сухим кормом, в обід – кашею з рибою. Перші три коти з’явилися у Кузьменків у 2004-му. Їхня кількість збільшилася за останні роки, каже Інна Кузьменко.
У закарпатському "котячому" готелі уже близько сотні мешканців

"Років п’ять, мабуть, було 19 котів, — розповіла жінка. — Все було добре, поки не стали дітки їздити на екскурсії. З того часу нам почали звозити тварин мішками, коробками, підкидувати. Привозили хворих частіше за все. І в нас не притулок, ми не пристосовані для утримання хворих котів. Вони заражають один одного. Насправді це дуже сумно".

Туристка Вікторія Шрамко третій рік поспіль приїздить із дочкою пожити в готелі з котами. Каже: приїздять сюди не вперше, в різні пори року: "Вони ходять коридорами, на сходах сидять. Їх можна торкатися, поговорити з ними, такі комунікабельні є".
У закарпатському "котячому" готелі уже близько сотні мешканців

Тварини двічі на рік проходять медичний огляд. На утримання та догляд за котами в місяць родина Кузьменків витрачає 30 тисяч гривень. Тваринам виділили окреме приміщення, де вони сплять та живуть в холодну пору.

"Коли холоднішає, у кожному будиночку – по мордочці. Вони всі ховаються на поличках. Всюди, де є місце, сидітимуть коти. Тут тепло, ми опалюємо приміщення. Маленьке, але ось так. Інколи коти приходять самі. Є сумні історії, коли потрапляють хворі, покалічені. Дивом просто з’являються в нас", — розповіла Інна Кузьменко.

Для тварин сім’я Кузьменків хоче зробити окремий будинок-музей, в якому зможуть жити всі підкинуті коти. Де він буде розташований — поки що не вирішили.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Станислава Молчанова 29 грудня 2022 09:29
Не нравится 0 Нравится
Могу себе только представить как их сложно содержать. Корма только вот сколько им нужно....
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 30 грудня 2022 08:53
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Станислава Молчанова
Могу себе только представить как их сложно содержать. Корма только вот сколько им нужно....

Ну а что вы хотели?? В любом случае рацион питомцев должен быть сбалансированным, ведь только в таком случае они будут здоровы, энергичны и любознательны. Тут нужно и сухой корм покупать, и влажный корм для кошек https://petslike.net/ru/category/koti/goduvannia/vologi-kormi . За всеми питомцами должен быть надлежащий уход сто стороны работников отеля и дежурного ветеринара.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: