Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вакцина від кору захищає від важкого перебігу коронавірусу – дослідження

Вакцина від кору захищає від важкого перебігу коронавірусу – дослідження
Вакцина від кору, паротиту і краснухи знижує ризик важкого перебігу COVID-19. Про це заявили вчені університету штату Джорджія (США), які опублікуввли результати свого дослідження у журналі Американської спілки мікробіологів.

Фахівці виявили зворотню залежність між рівнями титру епідемічного паротиту (після вакцинації MMR) та тяжкістю перебігу COVID-19 у людей віком до 42 років.

Учені також вважають, що це може пояснити, чому серед дітей набагато нижча захворюваність на COVID-19, ніж у дорослих, та значно нижчий рівень смертності. У США більшість дітей отримують першу вакцинацію MMR у віці від 12 до 15 місяців, а другу - у віці від 4 до 6 років.

В Україні національний календар щеплень передбачає введення першої дози вакцини КПК (проти кору, паротиту і краснухи) у віці одного року, другої дози — у 6 років.

Вакцина від кору, краснухи та паротиту вважається безпечною і майже не має побічних ефектів. Якщо взаємозв'язок між вакциною і тяжкістю COVID-19 буде доведено додатковими дослідженнями, це значно допоможе в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

5 канал
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: