Вхiд на сайт
Авторизацiя

Діти виробляють сильні антитіла до коронавірусу без симптомів хвороби: дослідження

Невеличке дослідження демонструє, що діти здатні виробляти сильну імунну відповідь до COVID-19 навіть в тому випадку, якщо хвороба протікала без жодних симптомів.

Діти виробляють сильні антитіла до коронавірусу без симптомів хвороби: дослідження

Дослідження, проведене Дитячим дослідницьким інститутом Мердока (MCRI) вкотре демонструє, що у порівнянні з дорослими діти зазвичай частіше хворіють на легку або безсимптомну форму коронавірусу. Але це не заважає їм заробити сильну імунну відповідь. Робота опублікована у журналі Nature Communications.

Дослідники вивчали імунний стан здоров'я однієї родини з Мельбурна, яка складається з двох батьків та трьох дітей молодшого шкільного віку. До спалаху COVID-19 в Австралії, батьки без дітей гостювали на весіллі в іншій країні, де й інфікувалися SARS-CoV-2. Після повернення у них з’явився кашель, нежить, лихоманка та головний біль. Усіх членів сім'ї негайно протестували на наявність коронавірусу.

Зразки крові, слини, калу, сечі та мазки з носа й горла відбирали у них кожні 2 – 3 дні.

Дослідники виявили специфічні для SARS-CoV-2 антитіла в слині всіх членів сім'ї. Команда ретельно проаналізувала різні підмножини імунних клітин та типів антитіл. Виявилось, що у дітей є сильна імунна відповідь до хвороби.

Наймолодша дитина, яка взагалі не виявляла симптомів, мала найсильнішу відповідь на антитіла. Попри активну реакцію імунних клітин у всіх дітей, рівень цитокінів, молекулярних вісників у крові, які можуть викликати запальну реакцію, залишався низьким. Це пояснює слабкі симптоми або їхню відсутність,
– повідомила докторка Мелані Ніланд з MCRI.

З того часу всі члени сім'ї вже одужали. Втім, вчені не можуть знати, на скільки довго вони будуть захищеними від повторного зараження. Але зрозуміло напевно, що імунна система дітей ефективно зупинила розмноження вірусу всередині їхніх клітин.

Чому це незвичайне відкриття

Надмірно сильна імунна відповідь на коронавірус може бути причиною розвитку важких форм COVID-19 і навіть смерті. При надмірній імунній реакції підвищується рівень цитокінів, що призводить до так званого цитокінінового шторму.
Слабка імунна відповідь сприяє перемозі над інфекцією до того, як вона викличе важкі ураження в організмі.
Натомість діти виробили сильну імунну відповідь при нормальному рівні цитокінів. Їхня імунна система ефективно зупинила розмноження вірусу всередині клітин.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: