Вхiд на сайт
Авторизацiя

У 2021 році Німеччина заборонить продаж одноразового пластикового посуду

У 2021 році Німеччина заборонить продаж одноразового пластикового посуду
З липня 2021 року в Німеччині заборонять продавати в роздріб одноразовий пластиковий посуд.

Відповідну постанову затвердила Федеральна рада, пише ecotown.

Зокрема, під заборону потрапили пластикові тарілки, трубочки для напоїв, повітряні кулі з пластику, одноразові харчові контейнери, пластикові стакани і кришки для них, а також ватяні палички (втім, їх продовжать використовувати в медичних цілях). Порушникам доведеться заплатити штраф від 100 євро.

Крім того, заборонять роздрібний продаж і всіх видів біорозкладаного пластику, який потрапляючи у природу завдає не менше шкоди, ніж звичайний.

Споживання одноразового пластику різко зросло через пандемію коронавірусу.

Згідно зі звітом Європейського агентства з навколишнього середовища (EEA), споживання одноразового пластику останнім часом різко зросло. За заявою ЄЕЗ, пандемія призвела до раптового збільшення світового попиту на засоби індивідуального захисту. До них відносяться маски, рукавички та дезінфікуючі засоби в пляшках. Крім того, багато ресторанів перейшли на доставку на винос і доставку одноразового посуду.

Заборонити продаж одноразового пластику з наступного року планують і інші країни ЄС, наприклад, Чехія і Греція.

Ці обмеження поступово почнуть діяти у всьому Євросоюзі відповідно до прийнятої в минулому році директиви із боротьби з пластиком. Згідно з нею, в європейських магазинах більше не будуть продаватися 10 видів одноразових виробів із пластику.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: