Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні запроваджують «карантин вихідного дня» до кінця листопада

В Україні відмовляються від адаптивного карантину та запроваджують загальнодержавний карантин з обмеженнями «помаранчевої» зони. Додатково уряд запроваджує «карантин вихідного дня» з 14 листопада і щонайменше до 30 листопада. Пояснюємо, що змінюється.
Уряд ухвалив відповідне рішення на засіданні Кабміну 11 листопада.


В Україні запроваджують «карантин вихідного дня» до кінця листопада

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що найкращий варіант для медичної системи — це запровадження локдауну на всій території України на три тижні. Однак цього не витримає економіка. Тому МОЗ рекомендує хоча б посилити карантинні обмеження.

Про карантин вихідного дня

Його запроваджують вже з цих вихідних — з 00:00 суботи, 14 листопада, до 00:00 понеділка, 16 листопада. Такий карантин діятиме в Україні щонайменше три вихідних поспіль.

Тоді заборонено працювати:

- кафе, ресторанам, барам — вони можуть працювати на виніс;
- торговим розважальним центрам;
- закладам культури;
- спортзалам, фітнес-центрам.

Дозволяється робота:

- громадського транспорту;
- продуктових магазинів;
- супермаркетів, 60% площі яких відведено під торгівлю продуктами;
- аптек, ветеринарних аптек;
- автозаправок, але без зон харчування;
- закладів, які надають фінансові послуги, та закладів з ремонту.

Що змінюється взагалі з карантином?

Дотепер регіони України поділяли на чотири зони карантину за рівнем посилення вірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону». За останнім поділом, який діє з 9 листопада, уся територія держави або «помаранчева», або «червона». МОЗ запропонувало відмовитися від щотижневого поділу та запровадити загальнодержавний карантин із дотриманням обмежень, які були за «помаранчевого» рівня.

Отже, дозволяється проведення масових (концертних, спортивних тощо) заходів за участі до 20 людей з дотриманням дистанції 1,5 метри, проведення матчів командних видів спорту, але без глядачів.

Кінотеатри можуть працювати з заповненістю до 50% місць, музеї можуть працювати, якщо зможуть забезпечити розташування 1 людини на 20 м². Громадський транспорт — міський, міжміський, приміський, міжобласний — може перевозити людей лише на сидячих місцях.

Забороняється діяльність закладів з організації дозвілля, зокрема дискотек. Кафе та ресторани не повинні приймати відвідувачів із 22:00 до 7:00, але можуть здійснювати доставку та працювати на винос. Забороняється і планова госпіталізація, але раніше у МОЗ озвучили, кого це обмеження не стосуватиметься.

Також уряд рекомендував з 10:00 до 12:00 у державних та приватних установах, магазинах пріоритетно обслуговувати літніх людей та людей з інвалідністю.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: