Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін попросили не обмежувати торгівлю при карантині "вихідного дня"

Кабмін попросили не обмежувати торгівлю при карантині "вихідного дня"
Асоціація рітейлерів України (RAU) просить Міністерство охорони здоров'я та Кабінет Міністрів не вводити обмеження торгівлі при карантині "вихідного дня".

Про це йдеться в повідомленні асоціації.

"З метою мінімізації негативного впливу епідемічної ситуації на бізнес, RAU просить уряд і Міністерство охорони здоров'я переглянути підхід до впровадження карантину. Зокрема... не вводити "карантин вихідного дня" для торгових закладів, а, навпаки, сприятиме стабільній роботі з метою рівномірного розподілу покупців", - сказано в ньому.

В асоціації зазначають, що при введенні обмежень роботи магазинів у вихідні дні або за часом їх роботи кількість споживачів в торгових закладах зросте в інші дні, що призведе до черг і скупчень людей, в тому числі в громадському транспорті, оскільки такі заходи не вплинуть на зменшення споживчого попиту.

Також RAU просить дозволити роботу закладам торгівлі, торговим центрам та іншим підприємствам в "червоній зоні" епідемічної небезпеки, мотивуючи свою позицію тим, що заборона роботи для частини бізнесу не виправданий і не матиме позитивний вплив на зменшення захворюваності.

Асоціація вважає, що слід зосередитися не на встановленні заборон працювати окремим категоріям бізнесу, а на правильній організації роботи з дотриманням санітарних норм, незалежно від виду магазина.

RAU також просить депутатів Верховної Ради не приймати неможливі до виконання законів щодо притягнення до відповідальності підприємців за недотримання маскового режиму відвідувачами їхніх закладів (мається на увазі законопроєкт №3890 про посилення відповідальності за неносіння масок).

Крім того, RAU звернулася до представників бізнесу із закликом відповідально ставитися до організації своєї діяльності, належним чином виконувати затверджені епідемічні норми, нагадувати споживачам про необхідність дотримання масочного режиму і стежити за дотриманням дистанції в закладах торгівлі.

Як повідомлялося, Міністерство культури й інформаційної політики не підтримує введення карантину "вихідного дня" для сфери культури.

У відповідь на критику глава МОЗ порадив Мінкульту шукати шляхи допомоги креативної галузі на час обмежень.

Міністерство охорони здоров'я має намір рекомендувати заборонити роботу торгово-розважальних центрів в суботу та неділю при введенні карантину "вихідного дня".

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: