Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стало відомо, хто увійшов до нової Ужгородської міськради

Стало відомо, хто увійшов до нової Ужгородської міськради
Громадянська мережа ОПОРА повідомляє всі подробиці результатів виборчих перегонів до міськради Ужгорода.

Оновлена Ужгородська міська рада складатиметься із 38 обранців від шести політичних партій. Станом на 9 листопада серед них – 9 жінок та 29 чоловіків, 8 людей, які є членами партій та 21 особа – безпартійних. Проаналізувавши протокол Ужгородської міської ТВК про результати виборів до Ужгородської міської ради, ОПОРА дізналася, хто увійшов до нового скликання міської ради, ким працюють ці люди, яку мають освіту тощо.

Зазначимо, що дані актуальні станом на початок листопада, оскільки склад ради може змінитися, адже певні кандидати чи кандидатки можуть скласти свої повноваження. Наприклад, у зв’язку із обранням до іншої ради, адже окремі люди балотувалися одночасно і до міської, і до обласної рад.

Як вже повідомляла ОПОРА, до нової Ужгородської міської ради п’ятивідсотковий бар’єр подолали шість політичних сил: ВО «Батьківщина» (4244 голосів, 12,56%), «Слуга народу» (3894 голосів, 11,52%), «Рідне Закарпаття» (2814 голосів, 8,33%), «Опозиційна платформа - За життя» (2784 голосів, 8,24%), «Європейська солідарність» (2722, 8,05%), «Партія твого міста» (2524 голосів, 7,47%). Всього кандидатів у депутати Ужгородської міської ради висували 25 політичних сил. Найбільше депутатів у новій раді буде від партії ВО «Батьківщина», найменше – від політсили «Партія твого міста». Відтепер у новій міськраді представництво депутатів від партій виглядатиме так:

Стало відомо, хто увійшов до нової Ужгородської міськради


У чинному скликанні Ужгородської міської ради працюють 36 депутатів, серед них – лише три жінки. У майбутньому скликанні (2020-2025 роки) буде 38 депутатів, із яких 17 обрані в територіальних виборчих округах (тобто - подолали виборчу квоту), 21 – в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиними виборчими списками (тобто потрапили до ради за “закритим” списком партії”). Серед обраних депутатами – 9 жінок, що становить 23,6%, із яких 4 – представляють партію «Європейська солідарність», 1 – партію ВО «Батьківщина», 1 – «Партію твого міста», 2 – «Опозиційна платформа – За життя», 1 – «Рідне Закарпаття». Усі новообрані депутати, крім одного, мають вищу освіту. 30 із 38 обранців, попри те, що обрані від різних політичних сил, є наразі безпартійними, і лише 8 – є членами партій.

Стало відомо, хто увійшов до нової Ужгородської міськради


11, що становить 30,5% депутатів зі скликання міської ради 2015-2020 років, стали депутатами знову:

Олена Камінська («Європейська солідарність»),
Андрій Риба («Європейська солідарність»),
Євгеній Прозор (наразі обраний від партії «Партія твого міста», у 2015 році був обраний від партії «Відродження»),
Василь Гомонай (у 2015 був обраний від партії «Відродження», цьогоріч обрався від «Партії твого міста», у 2010 був депутатом від партії «Сильна Україна»),
Мирослав Горват, (у 2015 став депутатом від партії «Єдиний центр», наразі – від партії «Рідне Закарпаття»)
Володимир Білонка («Європейська солідарність»),
Анатолій Ковальський (наразі обрався від партії ВО «Батьківщина», у 2015 – від Європейської партії України, у 2010 – від «Народної партії»),
Віталій Готра (наразі обрався від партії ВО «Батьківщина», у 2015 був обраний від партії «Відродження»),
Григорій Шевчук, (у 2010 був обраний від партії «Єдиний центр», у 2015 – від партії «Європейська партія України», у 2020 – від партії ВО «Батьківщина»)
Василь Козак (наразі обрався від партії ВО «Батьківщина», у 2015 був обраний від партії «Відродження»),
Юрій Мандич (у 2010 був обраний від «Партії регіонів», у 2015 – від партії «Відродження», у 2020 – «Партія твого міста»).
Депутатами Ужгородської міської ради стали двоє чинних депутатів Закарпатської обласної ради – Антон Ліврінц (фракція «Батьківщина» в облраді) та Андрій Андріїв (фракція «Відродження» в облраді). До міської ради обидва депутати балотувалися від партії ВО «Батьківщина».

Серед новообраних депутатів – 12 людей, які є фізичними особами підприємцями, ще двоє – Віталій Готра і Анатолій Ковальський – є директорами комунальних підприємств Ужгородської міської ради. Василь Козак – начальник планово-технічного відділу КП КШЕП Ужгородської міськради, Віталій Смірнов - менеджер з комунікаційних технологій комунального підприємства «Ужгородська районна агенція розвитку» Ужгородської районної ради. Також троє новообраних депутатів – Андрій Погорєлов, Андрій Риба та Євгеній Прозор – тимчасово не працюють. Ще двоє – Зоя Темнохудова та Ігор Чорній – працюють помічниками-консультантами народних депутатів України. Юрій Мандич працює радником чинного Ужгородського міського голови, Олександр Волосянський - голова Правління ГО «Закарпатський центр підтримки ОСББ», Мирослав Горват - заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, Діана Трускавецька - начальниця юридичного відділу Департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, Наталія Мухомедьянова - начальниця Управління освіти Ужгородської міської ради, Марія Бадида - начальниця Державної податкової інспекції у м. Ужгороді, Вікторія Тарахонич - начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради. Крім цього, Федір Шандор, Василь Гомонай та Юліанна Бокоч працюють в Ужгородському національному університеті. Також є майбутні обранці, які працюють у медичній та освітній сферах, й ті, які займають різного роду менеджерські посади.

Відповідно до частини 1 статті 283 Виборчого кодексу України особа, обрана депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної ради, сільським, селищним, міським головою, для її реєстрації зобов’язана подати до територіальної виборчої комісії з відповідних місцевих виборів протягом двадцяти днів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів заяву про реєстрацію її депутатом, сільським, селищним, міським головою, а у разі наявності в неї іншого представницького мандата - копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата, поданої відповідно до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим або відповідної місцевої ради.

Ольга Беца,
комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА
у Закарпатській області

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: