Вхiд на сайт
Авторизацiя

Де і кого штрафуватимуть за відсутність маски: пояснює міністр юстиції

Де і кого штрафуватимуть за відсутність маски: пояснює міністр юстиції
Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, що за відсутність маски не штрафуватимуть неповнолітніх, а також тих людей, які знаходяться на вулиці. Всіх інших штрафуватимуть на місці за суму від 170 до 255 гривень.

"За порушення будь-яких правил карантину зараз існує єдиний штраф — від 17 до 34 тисяч гривень. Застосовувати такий штраф за неносіння маски у громадських приміщеннях було несправедливим, тому що мало у кого є достатньо грошей, щоб заплатити такий штраф. При цьому процедура застосування штрафу була тривалою: потрібно було рішення суду", — пояснив Малюська у своєму зверненні на сторінці міністерства в Facebook.

За його словами, "ситуація кардинально зміниться" після того, як набуде чинності закон, який Рада ухвалила 6 листопада, передає Суспільне.

"Цим законом запроваджується новий, окремий штраф за неносіння маски у громадських приміщеннях та громадському транспорті — від 170 до 255 гривень. При цьому застосування такого штрафу буде швидким: його накладатиме поліцейський, представник санітарно-епідеміологічної служби чи органів місцевого самоврядування одразу ж на місці, коли він помітить громадянина без маски", — сказав міністр.

Малюська зауважив, що такі штрафи не застосовуватимуться до неповнолітніх, а також за неносіння маски на вулиці.

Що відомо
Верховна рада 6 листопада підтримала законопроєкт, який передбачає штраф за неносіння маски у громадських місцях. За це передбачається штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.
Штрафувати порушників будуть лише за перебування без маски у транспорті та громадських будівлях. Зокрема у торговельних центрах, магазинах, бібліотеках, музеях, лікарнях, університетах, спортзалах, церквах, а також у державних установах.
Як пояснила заступниця голови депутатської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, штраф можна буде отримати не лише за перебування без маски у громадському транспорті, але і за неправильне носіння.
Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який на станції метро "Славутич" у Києві напав на поліцейського через зауваження про відсутність маски.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: