Вхiд на сайт
Авторизацiя

Симптом, який свідчить про поразку легенів при коронавірусі

Такий симптом свідчить про термінову необхідність звернення до лікаря.

Симптом, який свідчить про поразку легенів при коронавірусі

Мокрий кашель та прискорення серцевого ритму є відомими ознаками пневмонії, на які радять звертати увагу медики. В той же час відомо, що головною причиною смертності при covid-19 є ускладнення у вигляді запалення легень.

Як заявив лікар імунолог-алерголог Володимир Болибок, навіть без температури задишка може свідчити про ураження легень при коронавірусі. Такий симптом свідчить про термінову необхідність звернення до лікаря.

За його словами, вважати частоту дихання треба в спокої, оскільки, якщо у людини підіймається температура, людині загалом стає важче дихати. І радить сісти в крісло та заспокоїтися.

"Сіли в крісло, заспокоїлися, і просто дихайте, рахуєте своє дихання. Для здорової дорослої людини частота дихання становить від 16 до 20 вдихів за хвилину. Якщо дихання частішає, це свідчить про те, що розвивається дихальна недостатність", - сказав фахівець, якого цитує glavred.

Лікар підкреслив, що задишка часто супроводжується тахікардією. За його словами, якщо людина без температури має прискорений ритм серця і задишку, то це свідчить про те, що треба бити тривогу, викликати лікаря, робити КТ легенів.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: