Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті визначили місця, які підходять для будівництва аеропорту

На Закарпатті визначили місця, які підходять для будівництва аеропорту
Для будівництва нового аеропорту в Закарпатській області розглядають 4 потенційні локації: Мукачево, Хуст, а також села Середнє та Ратівці.

Таку інформацію надали в "Укрінфрапроекті".

"Робоча група розглянула 4 потенційні локації для будівництва аеродрому (в Закарпатті). Зараз розглядаються плюси і мінуси локацій для визначення оптимального місця будівництва. Вже в цьому місяці почнуться вишукувальні роботи", - розповів про проект на Facebook-сторінці глава Державного агентства інфраструктурних проектів ("Укрінфрапроекту") Кирило Хомяков.

Новий аеропорт в Закарпатті планують побудувати в рамках державно-приватного партнерства із залученням інвестицій.

Закарпатську область відвідала робоча група у складі Державіаслужби, фахівців МІУ та ДП "Фінінпро".

Пізніше почнуться передпроектні роботи - зйомка висотних перешкод, яка допоможе вирішити, як можна в тому чи іншому місці розмістити смугу. Уряд на проектні роботи затвердив 30 млн грн.

Новий аеропорт планують побудувати до 2023 року. На будівництво нової повітряної гавані буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн на аеродром і 1 млрд грн - на термінал і об'єкти, які будуватиме приватний інвестор.

Будівництво аеропорту в Закарпатті - це стратегічна перспектива розвитку регіону, оскільки поки там немає повноцінного міжнародного аеропорту. Єдиний аеропорт, розташований в регіоні — це "Ужгород", де неможливо подовжити злітно-посадкову смугу через те, що вона з одного торця близька до кордону зі Словаччиною.

Про будівництво нового аеропорту сказав президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в цей регіон у вересні.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: