Вхiд на сайт
Авторизацiя

Богдан Андріїв: "Ситуацією, яка склалася щодо коронавірусу в Ужгороді, зараз цинічно маніпулюють"

Богдан Андріїв: "Ситуацією, яка склалася щодо коронавірусу в Ужгороді, зараз цинічно маніпулюють"
На своїй фейсбук-сторінці міський голова Ужгорода Богдан Андріїв висловився щодо найбільш дискусійної зараз теми.

Далі - пряма мова:

"Складною ситуацією, яка склалася щодо коронавірусу, зокрема і в Ужгороді, зараз абсолютно і цинічно маніпулюють. По-перше, щодо того, мовляв, міська влада не виконала розпорядження від 29 жовтня керівника державного рівня – міністра охорони здоров’я України Максима Степанова про створення на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня» м. Ужгород багатопрофільного COVID-19 шпиталю.

Насправді ж у документі – розпорядженні керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (№59 від 30 жовтня), яке в міську раду надійшло після обіду у суботу, 31 жовтня, написано: «при подальшому погіршенні епідемічної ситуації ВИВЧИТИ (виділив я) питання щодо повного перепрофілювання… і т.д.

Думаю, зрозуміло, що навіть якби була вказівка розгорнути шпиталь, то за день це неможливо. Про створення шпиталю в Києві у Палаці спорту йдеться вже не перший тиждень, але і сьогодні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прокоментував: «розроблено попередні кошториси, … запускаємо постанову, якою виділимо кошти» і т.д. Уже не кажу про доцільність відправляти ужгородців з іншими невідкладними станами в інші лікарні, якщо простіше робити шпиталі із закладів, які зараз майже напівпорожні бо не приймають ургентних хворих.

Ми забезпечили тестування усіх ризикових категорій – медиків, поліцейських, педагогів тощо – за кошти міського бюджету Ужгорода закупили 2 апарати для ІФА-діагностики – у міську поліклініку та центральну міську лікарню. Рівень охоплення ПЛР-тестуванням ужгородців – у 36 разів вищий, ніж встановлений базово по Україні. Удвічі більше в Ужгороді роблять ПЛР-тестів, ніж у середньому по області. Приміром, минулого тижня в Ужгороді робили у середньому 400 тестувань на день. Завдяки тестуванню контактних осіб виявляємо інфікованих, які не мають симптомів, але можуть поширювати інфекцію.

Щодо ліжко-місць у лікарнях – в Ужгороді хворих на коронавірус приймають: обласна інфекційна лікарня, центр легеневих хвороб, обласна лікарня імені Андрія Новака і центральна міська клінічна лікарня. Перші три – обласні заклади, тільки міська лікарня у підпорядкуванні міської влади. За нормативами МОЗ у кожній лікарні, визначеній як опорна щодо коронавірусу, для таких хворих мають облаштувати 50% від загальної кількості ліжко-місць.

В обласній інфекційній практично всі місця відвели таким пацієнтам, у центрі легеневих хвороб – 50 із 255 загальної кількості, в обласній лікарні 85 із 582. У міській лікарні маємо загалом 359 місць, перепрофілювали вже 130 ліжок, ще 50 маємо в резерві.

Але, вважаю, повинні збільшувати кількість місць і в цих обласних закладах. Як відомо, планові втручання за рішенням державних органів зупинені, скажімо, обласна лікарня не працює, як ургентна, тоді як міська, яка є ще й ургентною, мусить приймати всіх, хто потребує невідкладної допомоги, до прикладу, після ДТП, травм тощо.

На сьогодні стаціонарної допомоги потребують 74 ужгородці, у міській лікарні, повторюю, вже маємо 130 ліжок, тому немає потреби, як цим спекулюють, відправляти кудись хворих мешканців міста.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: