Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кав'ярні та магазини замість громадського туалету: що буде на площі Петефі

Кав'ярні та магазини замість громадського туалету: що буде на площі Петефі
Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини при Закарпатській ОДА цього жовтня розглядала здебільшого проєкти зі змінами в історичній частині міста. Що може змінитися вже у найближчому майбутньому в середмісті Ужгорода – дізнавався «Про Захід».

Перш за все, містянам слід приготуватися до того, що незабаром на площі Петефі, на підйомі до пішохідного мосту, почнуть зносити павільйони квіткового ряду та частково стіни громадського туалету. Багатьом ужгородцям нині не до душі незрозуміла залізна конструкція з синім дахом, яка аж ніяк не вписується в архітектурний комплекс площі Петефі.
Кав'ярні та магазини замість громадського туалету: що буде на площі Петефі

Для кращого розуміння ситуації, пояснимо, що цим невеличким клаптиком землі у самому центрі міста володіють дві особи: скандально відомий руйнацією будинку Фунданича бізнесмен Сергій Фаркаш (власник квіткового ряду) та не менш одіозний забудовник Павло Маєрчик (власник громадського туалету). Факт у тому, що два бізнесмени об’єдналися, аби розробити спільний проект реконструкції простору біля пішохідного мосту.

На містобудівній раді при Ужгородській міській раді та на обласній консультативній раді розглядали вже кілька проєктів, щоразу акцентуючи, що бізнесмени мусять зменшити свої апетити (перший проєкт, наприклад, передбачав там зведення двоповерхової капітальної споруди). На минуле засідання консультативної ради подали проєкт вже півтораповерхової будівлі, коли ж і цей варіант попросили доопрацювати, бізнесмени та розробник зупинилися врешті на висоті гребеня нинішнього даху. За задумом розробника проєкту, легкий, майже повністю скляний павільйон органічно впишеться в архітектурний ансамбль площі Петефі, не заважатиме його сприйняттю з обидвох боків пішохідного мосту.

Під час голосування за цей проєкт думки і рішення членів консультативної ради розділилися, однак «за» було більше, тож уже незабаром квітковий ряд на площі Петефі можуть підготувати до знесення, а замість нього та колишнього громадського туалету (здається, останнього в місті) «виросте» скляний павільон із кафе та магазинами.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: