Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді священник УПЦ МП агітував за ОПЗЖ перед храмом: відео

В Ужгороді священник  УПЦ МП агітував за ОПЗЖ перед храмом: відео
У тій церкві служить скандальновідомий священник-сепаратист Димитрій Сидор.

В Ужгороді на території храму Христа Спасителя УПЦ МП роздавали передвиборчі агітки за "Опозиційну платформу – За життя". У церкві служить скандальновідомий священник-сепаратист Димитрій Сидор. Ба більше – він балотується в обласну раду Закарпаття від ОПЗЖ.

Сидор вже отримував три роки умовно за посягання на територіальну цілісність України. Про це пише Релігійно-інформаційна служба.

Там зазначають: Димитрій Сидор мав балотуватися у першій п'ятірці списку ОПЗЖ в Закарпатську облраду. Втім, на заваді його політичній кар'єрі стали внутрішні церковні правила: таку його діяльність не благословило церковне керівництво.
Відтак, він був понижений до непрохідної частини партійного списку ОПЗЖ.

Що відомо про Димитрія Сидора?

Він вважається духовним лідером політичної течії закарпатського русинства, націленої на відокремлення Закарпатської області від України.

У 2012 році Вищий спеціалізований суд залишив без змін вирок, винесений Сидору Апеляційним судом Закарпатської області – 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки. Його притягнули до кримінальної відповідальності за "меморандум", прийнятий на "конгресі русинів" 25 жовтня 2008 в Мукачеві.
Текст "меморандуму" містив "Акт проголошення відновлення русинської державності". Ба більше – у 2011 році священник заявляв про право русинів "зі зброєю в руках захищати свою свободу" від України.

Переглянути ВІДЕО, як Сидор проводив агітацію, можна за посиланням ТУТ.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: