Вхiд на сайт
Авторизацiя

Результати засідання Закарпатської обласної регіональної комісії ТЕБ та НС

Результати засідання Закарпатської обласної регіональної комісії ТЕБ та НС
Перший заступник голови Закарпатської ОДА розказав, що статистичні показники захворюваності на COVID19 - невтішні. Черговий антирекорд – у 156 закарпатців підтвердили коронавірус методом ПЛР за останню добу.

Керівник комісії нагадав, що епідемія коронавірусу триває і обурився з приводу того, що мешканці забувають про дотримання заходів захисту, наражаючи себе та оточуючих на небезпеку.

ДО ТЕМИ: Заповненість лікарень, ріст захворювання та порушники карантину: подробиці брифінгу в Закарпатській ОДА

В Україні діє зонування територій за рівнем епідемічної небезпеки. Зони поділяються на червону, помаранчеву, жовту та зелену. Населені пункти Закарпаття віднесені наразі до трьох останніх. У помаранчевій зоні – м.Ужгород, Ужгородський та Перечинський райони. Відповідно тут діють певні обмеження.

Наприклад, у громадському транспорті можуть перебувати пасажири, які їдуть виключно на місцях визначених для сидіння, пасажирів, які стоять, перевозити – заборонено. Усі пасажири та водій зобов’язані перебувати у масках, які щільно прилягають до обличчя, прикривають ніс і рот людини.
Щодо закладів харчування, ресторанів, кафе – у помаранчевій зоні заповнюваність усередині приміщення - не більше 50 %! Працівники закладу зобов’язані носити захисні маски та рукавички. А працювати таким закладам дозволено не пізніше ніж до 24.00 години ночі.

Олег Коцюба попросив відповідні служби посили контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень, за порушення яких щонайменше загрожує адмінінстративна відповідальність, а якщо хтось свідомо чи несвідомо поширює захворювання, за це передбачено – кримінальну відповідальність.
Також нагадав, що ті, у кого є підозра на захворювання COVID-19, не повинні самостійно виїжджати здавати аналізи, вони мають очікувати на мобільну бригаду, яка працює практично у кожному райцентрі області, подекуди таких є декілька. Єдиний район, де мобільна бригада й досі відсутня – Мукачівський. Олег Коцюба зобов’язав голову Мукачівської РДА до понеділка, 12 жовтня, поінформувати щодо створення мобільної бригади для забору біологічних матеріалів.

На жаль, цілий світ й досі бореться із поширенням пандемії коронавірусу. Й досі не винайдені достеменні ліки та вакцина, які би побороли COVID-19. І єдиний шанс не захворіти й досі дають дотримання елементарних правил – масконосіння, соціальна дистанція й дезінфекція!
Бережіть себе і своїх рідних!
Будьте свідомими!
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: