Вхiд на сайт
Авторизацiя

Розкрадання коштів із фонду для боротьби з Covid-19 виявили на Закарпатті

Розкрадання коштів із фонду для боротьби з Covid-19 виявили на Закарпатті

Про це інформує ДПС у Закарпатській області.

Відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Закарпатській області опрацьовано надані Управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області Департаменту СР НП України матеріали.

Встановлено, що відповідно до постанови КМУ № 225 від 20.03.2020 «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України», керуючись Законом України «Про публічні закупівлі» дві державні установи на Закарпатті в 2020 році без використання електронної системи закупівель через веб-портал публічних закупівель ProZorro уклали із двома Товариствами з обмеженою відповідальністю Договори на поставку медичних матеріалів, медичного обладнання та виробів медичного призначення.

Поставки вказаного медичного обладнання та матеріалів постачальники здійснили установам без застосування податкової пільги з податку на додану вартість в сумі 682 тис. грн, чим порушили норми пункту 71 підрозділу 2 розділу XX «Прикінцеві положення», внесеного до ПКУ Законом України № 530-ІХ від 17.03.2020 та зміненого Законом України № 540-ІХ від 30.03.2020, та пункт 30.4. статті 30 Податкового Кодексу України.

Тобто, службові особи суб’єктів господарювання привласнили бюджетні кошти, оскільки поставки медичного обладнання та матеріалів було здійснено без застосування податкової пільги з податку на додану вартість, що призвело до надмірних витрат бюджету в сумі 682 тис. грн, оскільки джерелом фінансування були кошти державного бюджету (спеціальний фонд). Слідчим управлінням НП в Закарпатській області внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочинів, які передбачено ст.191 КК України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: