Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вперше за 30 років розчищають Латорицю та Боржаву

Вперше за 30 років розчищають Латорицю та Боржаву
На Закарпатті уже впродовж 2 місяців розчищають сміттєві затори на річках Латориця і Боржава. Розчищення русел таких масштабів, кажуть в обласній держадміністрації, не проводили років 30, час від часу з річок визбирують PET-пляшки місцеві жителі. Про це пише agronews.ua.

Проте спресоване за роки сміття та повалені дерева можна вибрати тільки спецтехнікою.

На березі річки Боржава в селі Верхні Ремети працює техніка ДСНС у Закарпатській області, тут вже кілька днів розчищають 50-метровий затор з пластику та іншого сміття.

Водолази піднімають із дна велетенські брили дерев, далі рятувальники лебідкою витягують їх на берег. Олександр Подмятніков, голова сільської ради Верхніх Ремет розповідає, що в самому селі сміття вивозять централізовано, але населення сіл вище за течією такої можливості не має. Тому викидають все зайве у річку.

«Чотири роки тому ми своїми силами і тракторцями витягували дерева, але все сміття так не збереш, громаді не під силу. Централізовано так чистять вперше», – каже сільський голова.

У воді, крім пет-пляшок, каністри, взуття, тара з-під побутової хімії. За словами Олександра Подмятнікова, нещодавно витягли навіть труп людини. Це мешканець села, який зник ще у листопаді минулого року, тоді пошуки нічого не дали. Тепер чоловіка знайшли у сміттєвому заторі.

«Це практично завершальний етап розчищення, – коментує хід робіт на річках Закарпаття Олексій Петров, голова Закарпатської ОДА. – Затори створюють певну небезпеку і для довкілля, і для громади селищних рад, розташованих вдовж річок. Під час паводку підняття річки сягає 5-6 метрів і те, що перебуває у воді, може перетворитися у селевий потік, який виходить на територію населених пунктів. Крім того, сміття переноситься на територію Угорщини, ми отримали відповідну ноту у дипломатичному плані від президента Угорщини».
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: