Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як зростатиме мінімальна пенсія в 2021 році: проєкт держбюджету

Як зростатиме мінімальна пенсія в 2021 році: проєкт держбюджету
Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія), зросте в 2021 році на 9,3% – з 1769 до 1934 грн. При цьому інфляція запланована на рівні 7,3%.

Про це йдеться в проєкті держбюджету, оприлюдненому на сайті Верховної Ради.

Як будуть підвищувати мінімальну пенсію в 2021:

- перше підвищення заплановане на 1 липня – на 4,8% до 1 854 грн;
- друге підвищення відбудеться 1 грудня – на 4,3% до 1934 грн.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 14 вересня 2020 року затвердив проєкт Державного бюджету на 2021 рік. Основні показники нового бюджету – за посиланням.

Мінімальна зарплата зросте у 2021 році на 30%. Відповідний прогноз закладено в проєкті Державного бюджету на наступний рік.

За словами Голови Комітету ВР з питань соцполітики Галини Третьякової, Кабмін і Верховна Рада планують з 2021 року запровадити доплати до пенсій для пенсіонерів у віці від 75 років – подібні до тих, які цьогоріч були запроваджені для пенсіонерів у віці від 80 років.

Після підвищення в Україні з 1 вересня мінімальної зарплати до 5000 гривень багато пенсіонерів сподівалися, що їхні пенсії також збільшать. Однак тих, хто вже отримав або отримає до кінця місяця (пенсії виплачуються індивідуально з 4-го по 25-е число щомісяця), виявилося всього 1,6 млн, або 14% від загальної кількості пенсіонерів. Пенсії інших не змінилися.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: