Вхiд на сайт
Авторизацiя

Італійці побудують у Молдові сонячні станції загальною потужністю 28МВт

Італійці побудують у Молдові сонячні станції загальною потужністю 28МВт
У Молдові побудують три сонячні електростанції загальною потужністю 28 МВт.

Проект реалізує італійська компанія Fly Ren Energy Company.

СЕС будуть розташовані біля сіл Бульбоака та Карпінень, а також поблизу міста Ниспорень.

"Республіка Молдова повинна розвивати альтернативну енергетику, щоб використовувати свій потенціал у секторі відновлюваних джерел енергії, - заявив:міністр економіки Серджіу Рейлян у ході відвідування парку Fly Ren. - Будівництво ще трьох сонячних електростанцій збільшить можливості виробництва енергії з відновлюваних джерел на національному ринку».

Найбільшу у Молдові сонячну електростанція потужністю 1 МВт встановила у травні 2018 року теж компанія Fly Ren Energy у комуні Бачой на ділянці, яка належить Академії наук. На близько 2 га розташовані близько 3700 сонячних панелей. Сонячна станція виробляє до 1,2 млн кВт-год електроенергії у рік.

Інститут енергетики Академії наук отримує від інвестора орендну плату. Також, закуплено обладнання для створення лабораторії з тестування фотоелектричних панелей.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: