Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стало відомо скільки заробляє середньостатистичний закарпатець

Стало відомо скільки заробляє середньостатистичний закарпатець
Середня номінальна заробітна плата працівника у липні 2020р. становила 10244 грн (в Україні – 11804 грн), що у 2,2 раза вище за рівень, визначений законом.

Про це повідомили у ГУ статистики в Закарпатській області.

За рівнем зарплати Закарпаття випередили Рівненська, Луганська, Одеська, Львівська, Вінницька, Полтавська, Миколаївська, Запорізька, Київська, Дніпропетровська, Донецька області та м.Київ.

Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників підприємств з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, з виробництва електричного устатковання, в установах фінансової та страхової діяльності та на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 21,4–49,3%, а на підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання та в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування – більше, ніж у 1,5 раза.

Водночас заробітна плата працівників у сфері тимчасового розміщування й організації харчування, підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, з виробництва гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, а також підприємств професійної, наукової та технічної діяльності не перевищувала 74% від середнього рівня по економіці області.

На 1 серпня 2020р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 5,3 млн.грн.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: