Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді підбили підсумки першого тижня навчального року в умовах карантину

В Ужгороді підбили підсумки першого тижня навчального року в умовах карантину
Про перший тиждень у школах і дитсадках Ужгорода говорили на брифінгу в Ужгородській міськраді.

Що показав перший тиждень навчання у школах Ужгорода, з урахуванням карантинних обмежень, як працюють дитячі садочки, де з 1 вересня почали діяти молодші та ясельні групи, сьогодні розповів на брифінгу Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. На щастя, жодного випадку, щоб захворіли діти чи працівники дитсадків, а тепер уже й шкіл, з часу відновлення їх роботи, не було.

Насамперед Богдан Євстафійович зазначив, що міське управління освіти щоденно моніторить відвідуваність дитячих садків та шкіл, а також збирає інформацію про забезпеченість закладів засобами захисту.

Майже місяць назад, 5 серпня, відновили роботу всі дитячі дошкільні заклади Ужгорода, їх 24. Спочатку запрацювали старші і середні групи, із 1 вересня – молодші та ясельні групи. При вході працівники дитсадків приймають діток із урахуванням санітарно-епідемічних правил, проводять обов’язковий температурний скринінг. Усе це прописано в рекомендаціях міністерства охорони здоров’я.

У перший день відновлення роботи у дитсадки привели лише 10% дітей, в одному із дитсадків не було жодної дитини. Відвідуваність коливалася у межах 16-25% протягом трьох тижнів, на сьогодні – близько 37%.
Для шкіл та садочків Ужгорода за кошти міського бюджету закупили захисні маски, щитки для співробітників, деззасоби, безконтактні термометри. За словами Богдана Андріїва, 15-го вересня на сесії міськради розглядатимуть зміни до бюджету і планується виділити 1,2 мільйона гривень на додаткові закупівлі, це буде забезпечення на кілька місяців уперед.

«Якщо дитина загубить маску чи забуде вдома, їй у школі дадуть, усього є достатньо. Тому якщо будуть випадки вимагання, аби якісь дезінфектори чи ще щось купили батьки – прошу повідомляти, ми будемо це зупиняти», – наголосив міський голова.

У школах затверджено тимчасовий порядок організації освітнього процесу в період карантину для кожного окремого закладу, виходячи з можливостей та кількості дітей. Всі учні 1-4 класів вчаться щоденно, а старші – в школах №2, №4, №5, 6, 8, 12,15, 19, №20, Класичній гімназії – через день або через тиждень. Такий поділ запроваджено в класах, де більше 30 дітей.

На 1 вересня цього року в закладах освіти міста навчається 16 тисяч 614 учнів, поки що близько 2 тисяч заняття не відвідували. 2-3 вересня в класах було 90% дітей і тільки 4 вересня – на 2% менше. Випадків захворювання учнів на коронавірусну хворобу (COVID-19) не зафіксовано.

Учора на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Ужгород і далі залишається у помаранчевій зоні. Щодня у місті багато нових хворих, у вівторок, 1 вересня, був антирекорд – аж 30. «Дуже важливо, щоб місто не перейшло в червону зону, тому вкотре прошу всіх не легковажити, дотримуватися карантинних вимог, обмежень», – сказав міський голова.
Загалом із початку епідемії захворіли 1334 мешканці міста, одужали 741, на жаль, 21 людина померла, активних хворих на сьогодні 629. Серед усіх захворілих – 91 дитина. Якщо порівнювати 2 останні місяці, то у липні було 224 випадки, а вже у серпні – 495 випадків. Багато проводять ПЛР-тестів, у середньому щотижня – 670 тестувань, це перевищує нормативні показники майже в 25 разів.

Богдан Андріїв також відповів на запитання журналістів. Щодо святкування Дня Ужгорода, то, на жаль, фестивалів, концертів, інших масових заходів не буде через карантин, повідомив Богдан Євстафійович, відбудеться міське Віче та кілька локальних заходів. Стосовно виборчої кампанії, яка стартує вже завтра, 5 вересня, повідомив, що планує балотуватися на посаду міського голови як самовисуванець, разом із командою має намір продовжувати втілювати стратегію розвитку Ужгорода. Наголосив, що звертається із проханням до правоохоронців: якщо будуть підкупи чи неправдива інформація про підкупи – реагувати швидко, принципово, виявляти і притягати до відповідальності.

В Ужгороді підбили підсумки першого тижня навчального року в умовах карантину
В Ужгороді підбили підсумки першого тижня навчального року в умовах карантину

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: