Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українцям потрібно здати монети номіналом 25 копійок: куди звертатися

Українцям потрібно здати монети номіналом 25 копійок: куди звертатися
Після того як Національний банк оголосив про вилучення монет номіналом 25 копійок, в регуляторі заявили, що незабаром монети цього номіналу перестануть бути платіжним засобом.

Про це повідомив директор Департаменту грошового обігу Нацбанку Віктор Зайвенко.

За його словами, вже з початку наступного місяця всі паперові банкноти, введені в обіг до 2003 року, і монети номіналом 25 копійок більше не братимуться як платіжний засіб.

"З 1 жовтня 2020 року всі магазини, ресторани, сфера побуту повинні припинити їх приймати при розрахунках готівкою за товари і послуги", - сказав Зайвенко.

З цієї причини, додав він, закладам необхідно обміняти залишки подібних грошей. Це можна зробити до 16 жовтня в касі будь-якого українського банку. Всі вилучені гроші будуть зараховані на рахунки.

У свою чергу, громадяни можуть обміняти банкноти старого зразка і монети номіналом 25 копійок на більш сучасні аналоги грошових знаків:

- в Національному банку та уповноважених банках ( "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Райффайзен Банк Аваль" і ПУМБ) - до 30 вересня 2023 роки;
- в інших українських банках - до 30 вересня 2021 року.

Зазначається, що процедура обміну є безкоштовною і доступна кожному громадянину.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: