Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уряд додатково посилив заборону на в’їзд до України

Уряд додатково посилив заборону на в’їзд до України
Як відомо, наприкінці серпня Україна неочікувано закрила кордони для в’їзду іноземців для того, щоби захиститися від спалаху епідемії через паломництво хасидів до Умані. Водночас це рішення викликало критику через незбалансованість.
Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про заборону в’їзду іноземців, однак розширив перелік родичів, які можуть подорожувати до громадян України.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Проєкт, якого не було в порядку денному засідання Кабміну, внесли на розгляд "з голосу" через необхідність прибрати лазівку, яку використовували хасиди для прикриття подорожі до Умані. "Європейська правда" має в розпорядженні текст рішення; інформацію про ухвалення такого рішення підтвердили кілька джерел видання.

Головна зміна – з переліку дозволених підстав для в’їзду іноземців прибрали право на транзит до 2 діб.

Варто зауважити, що ти самим Україна закрила також наземні кордони для громадян Молдови, які використовували транзит для легальних поїздок до Білорусі, Росії тощо.

Друга зміна – Україна розширила перелік родичів громадян України, які можуть перетинати кордони, додавши до нього бабусь та дідусів. Раніше звучала критика про те, що діти українців, що поїхали на відпочинок без батьків та з родичами-іноземцями, мали проблеми із поверненням до України у останні дні літа.

Третя зміна – уряд уточнив формулювання про навчання як підставу для перетину кордону. Тепер до України пускатимуть лише тих, хто їде вчитися у навчальні заклади. Цим уряд прибирає зловживання, коли метою в’їзду декларували навчання на короткотермінових курсах.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: