Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лікування зубів під мікроскопом: ювелірна точність і якість

Лікування зубів під мікроскопом: ювелірна точність і якість
При профілактиці та регулярному відвідуванні стоматолога, можна уникнути болю, видалення, карієсу та інших «популярних» зубних проблем. Ну, а якщо справа дійшла до лікування, то який спосіб буде найбезпечнішим і ефективним? Більше про це і про те, наскільки ефективним є лікування під мікроскопом читайте у матеріалі.

Використання мікроскопа в стоматології - це інновація, яка представлена далеко не у всіх клініках Закарпаття. Тож ми вирішили поспілкуватися про це із лікарями, які щодня успішно практикують даний метод лікування.

Експерти ужгородської Клініки сімейної стоматології розповіли, у яких випадках необхідно лікувати зуби під мікроскопом, як за допомогою мікроскопа можна врятувати зуби і в деяких випадках навіть уникнути їх видалення.

Що таке лікування зубів під мікроскопом?

Застосування операційного мікроскопа в стоматології значно збільшує можливості проведення будь-яких видів лікування. Адже - «якщо ми бачимо більше - ми можемо більше зробити». Завдяки збільшенню в 3-6 разів лікар може побачити важкодоступні ділянки кожного зуба і порожнини рота, виявити захворювання на ранніх стадіях і провести найбільш ефективне лікування - без ризику ускладнень.

Які переваги ендодонтичного лікування з застосуванням мікроскопа?

Стоматолог одразу бачить всі особливості анатомії зубів пацієнта, які не видно без мікроскопа, визначає складність прохідності. Також виявляє обставини (тріщини або перфорації), при яких подальше лікування не має сенсу і необхідно призначити видалення зуба.

Як проходить таке лікування і чому вартість вища?

При лікуванні кореневих каналів (вузьких, звивистих і раніше «невиліковних»), де стоматолог раніше працював «наосліп», покладаючись тільки на свій досвід і професіоналізм. Електронний мікроскоп в стоматології дозволяє контролювати весь процес і вилікувати самі непрохідні канали. Адже від якості лікування кореневих каналів залежить успіх протезування і довговічність пролікованих зубів.

Застосування операційного мікроскопа в стоматології дозволяє виконати ювелірне стоматологічне лікування в найскладніших випадках. За допомогою оптики лікар бачить канал, його відгалуження, де канал згинається, де закінчується, чи щільно прилягає пломбувальний матеріал до стінок каналу. При цьому робоча поверхня прекрасно освітлена.

Якість лікування під мікроскопом відповідно на кілька порядків вище, ніж при безмікроскопному лікуванні. Тому, відповідно, вища і вартість. Сьогодні вже очевидно, що за мікростоматологією - майбутнє. В Європі, США, Японії та багатьох інших країнах стоматологи працюють тільки з мікроскопом. У них це - стандарт лікування!

Які ускладнення можуть бути при ендолікуванні ?

Однією з поширених ускладнень ендодонтичного лікування в минулому була перфорація кореневих каналів. Це траплялося тоді, коли лікар випадково просвердлював тканини зуба наскрізь, залишаючи всередині отвір, що провокує запалення і призводить, в кінцевому рахунку, до видалення травмованого зуба.

Завдяки використанню мікроскопа при обробці каналів сьогодні ризик перфорації зводиться до мінімуму. Якщо це все ж сталося під час традиційного ендодонтичного лікування, ситуацію можна оперативно виправити, також використовуючи операційний мікроскоп.

Ще один неприємний момент - це уламки інструменту, залишені в каналах при його обробці. Мікроскоп і тут в рівній мірі допомагає, як запобігти виникненню подібної проблеми, так і усунути її.

Можна зробити висновок, що мікроскоп допомагає провести ендодонтичне лікування на вищому рівні, уникаючи необхідності повторного лікування. Пацієнт може бути відразу попереджений про неефективність нового пломбування каналів в його випадку, що позбавить від зайвих матеріальних витрат і втрати часу.

Інноваційний метод лікування кореневих каналів із застосуванням мікроскопа є далеко не у всіх стоматологічних центрах. Але в Клініці сімейной стоматології застосовуються 2 мікроскопа Smart Optic і всі лікарі вже успішно практикують даний метод! Щоб записатися на прийом до ендодонта і пройти ефективне лікування каналів заповнюйте форму онлайн запису на сайті або зателефонуйте адміністраторам.

Дякуємо за розмову!

На запитання відповідала стоматолог-ендодонтист клініки Надія Міханоша, пацієнти якої завжди впевнені в якісному та надійному стоматологічному лікуванні.

Лікування зубів під мікроскопом: ювелірна точність і якість

Щодо запису на прийом та більше про Клініку сімейної стоматології можна дізнатися на сайті https://family-clinic.com.ua/ та в соцмережах https://www.facebook.com/familyclinic.com.ua

Контактні номери: +38 (066) 919-99-96, +38 (067) 190-99-96
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: