Вхiд на сайт
Авторизацiя

Карантин в Україні хочуть продовжити до листопада: нічні клуби можуть закрити

Карантин в Україні хочуть продовжити до листопада: нічні клуби можуть закрити
Кабінет Міністрів України пропонує продовжити карантин до 1 листопада 2020. Таку пропозицію висунули на нараді в президента через зростання кількості нових випадків коронавірусу.

Володимир Зеленський підтримав цю ініціативу уряду, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Враховуючи негативну динаміку захворюваності президент Володимир Зеленський підтримав введення заборони на роботу нічних клубів, концертів.

Карантин повинен залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах,– наголосив глава держави.

Водночас уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у "червону зону" епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні

Загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч.

Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Львівська, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

Загалом від початку епідемії в Україні зафіксували 2 318 летальних випадків. Натомість 52 870 людей одужали від COVID-19. Активних хворих, тобто тих, що продовжують лікування, –53 227.

Адаптивний карантин в Україні: що треба знати

Міністерство охорони здоров'я з 3 серпня поділило всі регіони України на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Від 24 серпня поділ України на зони набув чинності й кожній зоні будуть інші карантинні обмеження.

Окрім того, МОЗ визначатиме рівень загрози за трьома показниками, замість чотирьох:

- заповненість ліжок,
- тестування,
- рівень захворювань на 100 тисяч населення за 14 днів.

Якщо рівень завантаженості ліжок п'ять днів поспіль у всьому регіоні 50% і більше, то на його території встановлюється помаранчевий рівень, якшо понад 75% – червоний рівень.

Карантин в Україні хочуть продовжити до листопада: нічні клуби можуть закрити

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: