Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як розпочалось святкування Дня Незалежності 2020 у Києві

Як розпочалось святкування Дня Незалежності 2020 у Києві
Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 29-ту річницю своєї Незалежності.

По всій країні відбудеться низка заходів. Як і минулого року, офіційно парад не заплановано, натомість волонтери проведуть Марш ветеранів.

09:44
Згодом розпочалася церемонія вручення державних нагород України.

09:36
Гарант попросив усіх, хто хоче допомогти Україні в її розвитку, долучатися. Всіх інших просить не заважати й «не плутатися під ногами країни, яка рухається вперед». Створити Україну мрії, каже, можна лише разом силами людей зі всіх 25 регіонів.

09:28
У своїй промові Зеленський наголосив, що тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей і анексований Крим згодом повернуться до України. Каже, що за одного українського розвідника країна готова віддати тисячу, бо «Україна своїх не лишає».

Каже, що будує країну, яка буде першою в Європі за людським щастям, а не лише за територією. Також це має бути країна, «куди наші люди захочуть повертатися хорошими дорогами» та яка «завжди зможе дати відсіч агресору, вірусу, світовій кризі».

09:19
Церемонія на Софійській Площі, яку ми транслюємо наживо, розпочалася з підняття державного прапора. Згодом Михайло Хома, більш відомий як DZIDZIO, заспівав гімн України. Далі слово взяв Зеленський.

У своїй промові він звернув увагу на те, що 29 днів поспіль на Донбасі немає поранених та загиблих українських військових, оскільки діє перемир'я. Також згадав зусилля української влади для боротьби з коронавірусом.

Святкування Дня Незалежності у Києві

Ми транслюємо наживо промову президента Володимира Зеленського до Дня Незалежності — святкування відбувається на Софійській Площі

Опубликовано hromadske.ua Воскресенье, 23 августа 2020 г.


Вітання Україні з річницею незалежності надійшли від президентів США, Франції, Німеччини, Швейцарії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Італії, Казахстану, Таджикистану, Єгипту, Перу. Привітання надіслали також король Саудівської Аравії та королева Великої Британії, а також Папа Франциск. В Офісі президента зазначили, що цей список ще не повний.

08:58
Сьогодні у Києві урочистим заходам нададуть «більше духовної складової», для цього всі урочистості перенесуть з Хрещатика/Майдану Незалежності до Михайлівської та Софійської площі, заявляли раніше в уряді.

Спершу президент Володимир Зеленський покладе квіти біля хреста героям Небесної сотні, а згодом вшанує пам'ять загиблих захисників біля стіни пам'яті Михайлівського собору. Також Зеленський вручить державні нагороди. В усіх інших містах також мають провести покладання квітів до пам'ятних знаків та місць поховань борців за незалежність.

Щодо військового параду, офіційно його не проводитимуть. Але волонтери планують організувати Марш захисників України, який проводили й торік.

08:36
За порядком під час заходів у Києві стежитимуть понад 4 тисячі поліціянтів та військовослужбовців Нацгвардії. Залучать представників Державної служби з надзвичайних ситуацій та Служби безпеки.

Також вулиці охоронятимуть 200 співробітників поліції діалогу. Вони мають надавати людям роз’яснення, щоб не допустити конфліктних ситуацій.

Окрім того, київська поліція вже посилила наряди у місцях проведення заходів, до обстеження яких залучили вибухотехніків та кінологів, повідомляє Громадське.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: