Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські мисткині вишили сорочки для діток, які народяться у День Незалежності

Закарпатські мисткині вишили сорочки для діток, які народяться у День Незалежності
Про таку акцію "Перша вишиванка малюка" розповіли біля ужгородського пологового будинку її ініціатори.

«Перша вишиванка малюка» — саме так зветься акція, яку в Ужгороді реалізували троє майстринь, учасниць студії «Косиця». Вони вишили 20 сорочок для діток, що народяться в Ужгороді в День Незалежності. Це справжні закарпатські вишиванки, адже оздоблені орнаментами, характерними для різних районів краю.

Крім створити справжнє відчуття свята для батьків, ініціаторки акції мали на меті й популяризувати народне вбрання, а ще — зберегти історію.

Усі сорочки майстрині передали в Ужгородський пологовий будинок. В День Незалежності медики подарують їх новоспеченим матусям. Скільки їх буде —поки не відомо, та за статистикою щодня тут народжується більше десятка дітей

Працювали над створенням святкового вбрання троє майстринь близько місяця. Є сорочки для дівчаток, хлопчиків, і таке що ,підійде для будь-якої статі. Кажуть: вкладали у роботу особливі емоції.

Подібні акції в Україні проводять в багатьох містах, в Ужгороді ж малюків вбиратимуть у подаровані вишиванки вперше.

Деталі - у сюжеті Ужінформ.


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: