Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Дарниця» Гліба Загорія увійшла в ТОП-3 найдорожчих брендів України 2020 року

«Дарниця» Гліба Загорія увійшла в ТОП-3 найдорожчих брендів України 2020 року

Фармкомпанія «Дарниця» увійшла в ТОП-3 найдорожчих брендів України 2020 року за рейтингом журналу «Кореспондент».

Криза, пов’язана з пандемією коронавірусу, ще не встигла значно вплинути на вартість українських брендів. Національне споживання знизилося не суттєво, а довіра покупців до національних торгових марок залишається досить високою. Більш того, у порівнянні з минулим роком вартість 10 найдорожчих брендів зросла на $100 млн і склала $1,8 млрд.

Журнал «Кореспондент» вже третій рік поспіль рахує скільки коштують найбільші бренди України і складає рейтинг із топ-50 учасників. Цього року лідером став оператор мобільного зв’язку Київстар, вартість якого складає $251,7 мільйонів. Друге місце посідає інтернет-супермаркет «Розетка» ($209,9 млн), а третє – фармацевтична компанія «Дарниця» ($179,2 млн).

Окрім того, у першу двадцятку лідерів входять такі відомі бренди, як Моршинська та ПриватБанк, Нова Пошта, Укртелеком, Ощадбанк, Епіцентр, Цитрус та Roshen.

Найбільші зміни торкнулися чотирьох галузей: харчової, фармацевтичної, алкогольної та ритейлу. Саме в них відзначається найбільше зростання у порівнянні з минулим роком. Наприклад, фармацевтична фірма «Дарниця» Гліба Загорія два роки поспіль посідала 4 місце у рейтингу найдорожчих брендів, у 2019 вона коштувала $172,2 млн. На сьогодні фірма входить у трійку лідерів, а її вартість збільшилась на $7 млн.

Взагалі за попередні роки фармацевтична галузь України зробила величезний ривок у виробництві та розробці медичних препаратів, розширенні експорту та просуванні брендів. Зокрема, фармфірма «Дарниця» у 2019 році провела ребрендінг та визначилась із новою філософією бізнесу. Її стратегічною метою є повна диджиталізація бізнес-процесів та лідерство у виробництві комплексних генериків. За останні 5 років компанія випустила більше 40 нових лікарських засобів, у впровадження яких інвестувала €35,3 млн. На сьогоднішній день в її портфелі знаходиться близько 280 препаратів і ще 60 – на різних етапах розробки. Останні «Дарниця» планує зареєструвати та запустити у продаж у 2023 році.

Незважаючи на ситуацію в світі і країні головний принцип редакції журналу «Кореспондент», на якому базується рейтинг найдорожчих брендів України, лишається незмінним. У ході його формування враховуються лише ті компанії, що були створені безпосередньо в Україні. Їх вартість визначається з урахуванням багатьох факторів. Серед них: найважливіші макропоказники економіки України, рекламна активність брендів та фінансова ситуація компаній, що ними володіють.

Автори рейтингу підкреслюють, що український споживач виріс і тепер готовий платити не лише за конкретні якості товару чи послуги. Тепер він обирає певний бренд та емоції від спілкування з ним, він платить за впевненість та передбачуваність у якості товару.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: