Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді лікарі патентують та впроваджують у лікування наукові розробки

В Ужгороді лікарі патентують та впроваджують у лікування наукові розробки
17 патентів на корисні моделі у сфері медицини тільки за останній рік зареєстровано Державним підприємством«Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) за авторством співробітників медичного центру «Діамед» в Ужгороді. До кінця 2020 планують ще три.

Тобто у закладі не тільки надають медичні послуги, а й займаються наукою. Впровадження наукових розробок дає свої результати – діагностика і лікування перйшли на якісно новий рівень, скоротився час перебування пацієнта у стаціонарі тощо.

В Ужгороді лікарі патентують та впроваджують у лікування наукові розробки

100 та операція в ужгородському медичному центрі «Діамед» проведена запатентованим способом мікрохірургічного лікування кил міжхребцевих дисків поперекового відділу хребта. Це доволі поширене захворювання, що є частою причиною інвалідизації людини, тому його лікування – актуальне на сьогодні! Після такої операції, пацієнт на другий день іде додому, це у порівняні з традиційною методикою – значне досягнення.

Крім того, лікарі відзначають дуже низьку кількість рецидивів. Ще один патент на корисну модель «метод радіологчного обстеження Ковід-дисоційованих пневмоній» - вельми актуальний під час пандемії коронавірусу, стосується дослідження легенів за допомогою комп’ютерної томографії. Зменшення напруги на рентгенівській трубці, і, відповідно струму, дозволило знизити променеве навантаження на пацієнта при збереженні якості зображення. Це важливо для хворих на пневмонії, адже потребують багатократного обстеження за короткий проміжок часу.


Загалом за останній рік співробітники медичного центру «Діамед» зареєстрували 17 патентів: 6 у галузі хірургія, 5 – радіологія і діагностика, 2- нейрохірургія, по одному – онкологія та інвазивналорхірургія.

Ці винаходи покращують не тільки методики діагностики і лікування, а й результати одужання пацієнтів. Крім того, впровадження нових технологій дозволило скоротити час перебування хворих у стаціонарах з 2 днів до 1,7. Це один з кращих показників приватних клінік. Для порівняння, в Україні середній термін перебування у хірургії -10 ліжко-діб.

До кінця 2020 року заплановано запатентувати ще 3 наукові ідеї. Також працюють над впровадженням цих патентів у медзакладах - як вітчизняних, так і закордонних.

В Ужгороді лікарі патентують та впроваджують у лікування наукові розробки


Якщо Вас цікавлять подробиці, потрібна діагностика або лікування:
Сайт: https://diamed.uz.ua/
Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/diamedMC/
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: