Вхiд на сайт
Авторизацiя

У 83-річному віці відійшла у вічність відома закарпатська мисткиня

У 83-річному віці відійшла у вічність відома закарпатська мисткиня

Емма Левадська – відома на Закарпатті художниця, педагог та громадський діяч, яка зробила відчутним вклад у розвиток мистецтва Закарпаття, виховала не одне покоління митців, сьогодні, на 83 році життя відійшла у вічність.

Народилася на Луганщині. У 1960 році закінчила Київське училище декоративно-прикладного мистецтва і разом із чоловіком – художником Георгієм Левадським – переїхала на роботу та проживання в Ужгород. Працювала в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї та обласному «Художфонді». Співзасновник і член Об’єднання професійних художників Закарпаття (з 1990 р.) Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. З 1990 по 2009 рр. працювала педагогом-методистом в Ужгородській дитячій школі мистецтв, де викладала живопис, рисунок і композицію дітям від 6 до 14 років. Ініціатор створення та керівник творчої школи мистецтв для дітей «Малий Лувер» (2000 р.). З 1980 р. постійна учасниця обласних та міжнародних виставок, пленерів, симпозіумів, конкурсів. Нагороджена срібною медаллю ВДНГ України (1980 р.), міжнародними дипломами з мистецтва, а також мистецькою премією за 1-ше місце на міжнародному пленері в Угорщині (2008 р.).

Останні 15 років років, окрім живопису і графіки, художниця захоплювалася рідкісним на сьогодні видом прикладної творчості – паперовим витинанням. Роботи художниці зберігаються в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая, приватних колекціях Росії, Угорщини, Канади та інших країн.

Перший

У 83-річному віці відійшла у вічність відома закарпатська мисткиня


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: