Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Запитайте у лікаря»: ужгородські стоматологи відповідають на актуальні питання

«Запитайте у лікаря»: ужгородські стоматологи відповідають на актуальні питання
Лікарі однієї із стоматологічних клінік міста вирішили регулярно надавати відповіді на найпоширеніші запитання пацієнтів, які задають на первинних консультаціях, і розвіяти побоювання та міфи.

Без сумніву, однією з актуальних тем як для дорослих, так і маленьких пацієнтів, залишається тема брекетів.

Брекети допоможуть виправити прикус та отримати рівну і гарну посмішку. Перед початком лікування брекетами у людей завжди виникає багато питань: як обрати брекети для себе, навіщо потрібно виправляти прикус, яка вартість? Довіримося експертній думці лікарів Клініки сімейної стоматології. На запитання відповідає стоматолог-ортодонт Василь Стойка, який вже подарував ідеально рівну посмішку понад 3 тисячам пацієнтів за останні 5 років.

«Запитайте у лікаря»: ужгородські стоматологи відповідають на актуальні питання

Приємна посмішка завжди викликає прихильність оточуючих, а нерівні зуби, навпаки, змушують людей соромитися своєї посмішки. То справа тільки в естетиці?

На жаль, неправильний прикус не обмежується лише естетичними недоліками. Мало хто знає, що неправильне розташування зубів може бути причиною головного болю, захворювань шлунку, гострих респіраторно-вірусних захворювань, отитів, гайморитів і синуситів.

Що таке брекети?

У сучасній стоматології для корекції зубного ряду, патології прикусу широко застосовуються ортодонтичні незнімні конструкції - брекети (від англ.bracket - «дужка»), що фіксуються до емалі зуба за допомогою спеціальних композитних матеріалів.

Як обрати брекет-систему для себе?

Якщо за медичними або естетичними показами необхідна установка брекет-систем, то до вибору конкретного її виду слід підходити відповідально, орієнтуючись не тільки на ціну, але і на умови життя та роботи: конструкція не повинна викликати дискомфорту в житті й спілкуванні з людьми.

Річ у тому, що при встановленні деяких видів брекет-систем (наприклад лінгвальних) може погіршитись дикція, ускладнюючи спілкування, що є неприпустимим, якщо робота пов'язана з людьми (керівники, вчителі, медпрацівники тощо).

Які бувають брекет-системи?

В залежності від матеріалу виготовлення: металеві, керамічні,сапфірові, пластикові, композитні.

Залежно від типу лігування - лігатурні та самолігатурні, які своєю чергою бувають активні, пасивні та інтерактивні

Залежно від поверхні на якій фіксуються - лінгвальні та вестибулярні. У нас в клініці встановлюють всі види брекет-систем.

А яка вартість?

Від 7500 грн металева до 17 000 грн керамічна (самолігатурна)

Кому підійдуть металеві брекети?

Пацієнтам, яким перш за все важлива зручність у носінні та догляді. Для тих, хто не має можливості приходити на візити кожні 4 тижні, краще самолігатурні брекети, вони дорожчі, тому що їх виготовлення більш затратне.

Кому підійдуть комбіновані брекети?

Пацієнтам, які хочуть естетичне лікування за більш доступною ціною.

Дякуємо за розмову!

«Запитайте у лікаря»: ужгородські стоматологи відповідають на актуальні питання

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: