Вхiд на сайт
Авторизацiя

На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину

На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину


Карантин. Зачинені магазини, непрацюючі заклади та напівпусті вулиці – ситуація навколо Covid-19 внесла свої корективи у життя кожного. Хтось залишався вдома, чи, можливо, ігнорував карантинні обмеження, хтось рятував життя, чи працював заради безпеки своїх співгромадян. У ці тривожні дні поряд з поліцією свою варту несли й охоронні агентства. Серед них й знана у нашому краї група компаній «Легіон». Керівник компанії Марат Каграманов розповів про роботу «Легіону» у режимі карантину.

Перш за все розкажіть про «Легіон». Чим займається компанія?
Історія створення компанії бере свій початок ще з 90-х років, однак під моїм керівництвом «Легіон» знаходиться з 2011-го року. Колись амбітний проєкт на сьогодні вже переріс у групу компаній, яка займається усім спектром послуг у сфері охорони і пожежної безпеки та охоплює усю Закарпатську область, а також має об’єкти під спостереженням у Чернівецькій, Одеській, Волинській та Житомирській області. Свою безпеку нам довірили понад 1000 клієнтів.
Окрім того, ми входимо в Українську федерацію професіоналів безпеки, яка об’єднує провідні охоронні фірми України з метою взаємодопомоги, обміну досвідом та навіть розроблення пропозицій щодо змін у законодавстві у цій сфері. За рахунок такого широко партнерства ми можемо охороняти об’єкт в будь-якій точці України.

Також «Легіон» є членом Стратегічного альянсу безпеки, що значно розширює наші можливості в охороні автотранспорту по усій країні. Тобто, якщо автомобіль викрали на Закарпатті, наші колеги зможуть його «перехопити», скажімо, у Львівській області. Для розуміння масштабу – у складі альянсу понад 600 автомобільних груп по всій Україні!

Постійно працюємо над впровадженням у роботу новітніх технологій. На сьогодні «Легіон» є авторизованою охоронною компанією «Ajaxsystem» на території України, тобто є сертифікованим партнером у встановленні сучасної та надійної бездротової GSM сигналізації Ajax.

На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину


Як можете оцінити ситуацію у період карантину? Чи змінилася кількість викликів? Як взагалі карантин вплинув на роботу «Легіону» ?

Насправді різких змін у роботі ми не відчули. Були виїзди, спроби пограбувань, затримання. Зазвичай правопорушення вчиняли одинаки, через відсутність роботи чи фінансові проблеми. Варто розуміти, що охоронна фірма звужує час пограбування до 2-3 хв, тому зазвичай це щось на кшталт – розбив, схопив і побіг, тобто ходити тривалий час і щось виносити не має змоги.

Як не дивно у цей час «затишшя» були й нові підключення – ті, хто про безпеку раніше не задумувався, знайшли час на встановлення сигналізації. З іншого боку, враховуючи, що платоспроможність клієнтів впала, ми як соціально-відповідальна компанія йшли на поступки.

Окрім того, посилилася співпраця з поліцією …

До речі, під час карантину «Легіон» разом з поліцією патрулював вулиці Ужгорода. Розкажіть про це?

Це не поодинокі випадки. На базі групи компаній створене громадське формування по охороні правопорядку, тож ми систематично у рамках співпраці патрулюємо місто разом з поліцією. Зазвичай це відбувається на масових заходах (скажімо фестиваль «Ужгородська палачінта» у лютому), чи на свята (наприклад для підсилення поліції запроваджено спільні патрулювання на травневі свята).

Місія патрулювань під час карантину - забезпечення правопорядку та реагування на можливі порушення карантинних обмежень під час травневих свят, адже не всі мешканці міста серйозно сприймають ситуацію з пандемією та ризик інфікування.

На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину
На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину


Відомо також, що Легіон у період карантину долучився до допомоги у роботі місцевих лікарів. Розкажіть докладніше.

Коли Закарпаття «накрила» хвиля карантинних заходів ми з командою замислилися над тим, як можемо допомогти у боротьбі з пандемією.В цей час в області та власне Ужгороді відмінили транспортне сполучення і лікарі, які борються з небезпечним вірусом, опинились заручниками ситуації – як потрапити до робочого місця? Ми вирішили їм допомогти – розмістили оголошення про можливість транспортування і вже на другий день отримали перші дзвінки. Маючи достатню кількість автомобілей, нам вдалося допомогти у рамках звичайного робочого режиму.

На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину
На варті: у «Легіоні» розповіли про охорону під час карантину


Як вплинули на роботу прийняті послаблення карантинного режиму? Що очікуєте від цього?

Ситуація з коронавірусом показала, що ми маємо бути готовими до будь-яких викликів. Думаю у 21 сторіччі такого ніхто не чекав.

В першу чергу очікуємо на спад захворюваності, а відтак і відновлення роботи бізнесу, по якому вимушені карантинні обмеження завдали важкого удару. Важливо, щоб він працював, заробляв, а не тільки займався охороною майна, як було останні кілька місяців.

Впевнений ми переживемо це випробування і станемо ще сильнішими!

Дякуємо за цікаву розмову! Бажаємо Вам та Вашій компанії розвитку та процвітання, а усім нашим співгромадянам непохитного здоров’я!
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: