Вхiд на сайт
Авторизацiя

Онлайн-конкурс “Vesta-Music 2020” відбувся на Закарпатті: результати

Онлайн-конкурс “Vesta-Music 2020” відбувся на Закарпатті: результати
Із 22 квітня до 7 травня в області відбувся перший творчий онлайн-конкурс “Vesta-Music 2020”.

Закарпатський кореспондент дізнавався подробиці. Конкурс сучасної української та народної пісні провели для учнів дитячих музичних шкіл, учасників музичних студій, палаців дитячої творчості та учасників художньої самодіяльності Закарпатської області (в рамках проєкту «Творчий карантин заради добра») «Vesta-Music 2020». Організатори - Ужгородський інститут культури і мистецтв та благодійний фонд «VESTA-LIFE».

80 дітей надіслали заявки та відеоролики, аби випробувати свої сили в конкурсі. Переглянути роботи можна на фейсбук-сторінці конкурсу за посиланням ТУТ. Наймолодшій учасниці 5 років. З усіх районів Закарпаття долучилися діти різних вікових категорій, які виступили з номерами у багатьох жанрах музики. Як розповіла директорка конкурсу Валентина Зелінка, журі постало перед непростим вибором, адже зважувалось усе: харизма, емоційність, втілення образу, вокальні дані, професійна майстерність та ще ряд чинників.

Онлайн-конкурс “Vesta-Music 2020” відбувся на Закарпатті: результати


"Гран-прі отримала маленька співачка з багатством тембральних барв голосу, глибиною чуттєвості виконання. Не по-дитячому проникливо виконала Андрушек Олеся композицію “Чорна квітка”. Виконавиці 10 років, та експресія і емоційна “хвиля” в поєднанні з резонуванням голосу - це те, що відтворило глибоку драматургію твору", - розповідають у журі.

Родзинкою конкурсу стала наймолодша співачка Інесса Соо. Дівчинці 5 років, та вона виявила бажання виступити у віковій категорії “а” від 7-ми до 9-ти років і отримала звання “Лауреат 1 премії”. Учасників нагородили солодкими призами від спонсорів. “Ми щасливі вчергове переконатися, що на нашій українській землі живуть талановиті, здібні та обдаровані діти, молодь та дорослі. Дякуємо за участь у конкурсі. Богиня Веста у слов'ян символізувала мудрість та приносила добрі вісті, давала родючість землі. Хай проростають зернятка наших талантів і духовності! Бажаємо всім учасникам процвітання, творчих успіхів та натхнення”,- зазначила Валентина Зелінка.

Над проведенням конкурсу працювали: Наталія Шетеля - заслужена працівниця культури України, директорка Ужгородського інституту культури і мистецтв, Наталія Андріїв - засновниця і голова благодійного фонду “Веста життя”, кандидатка наук, доцент УжIКіМ та ідейна натхненниця і директорка конкурсу Валентина Зелінка - доцентка кафедри музичних дисциплін УжІКіМ, викладач-методист, заслужена працівниця культури України. Голова журі конкурсу - Володимир Конончук - проректор київської муніципальної академії музики ім.Глієра, заслужений діяч культури України. Адміністратор інтернет-сторінки у мережі Facеbook - режисер Олександр Герешко.

Організатори діляться: перший такий інтернет-конкурс, як перша весняна ластівка, та висловлюють сподівання, що після поборення пандемії якнайшвидше всі зможуть повернутися до звичного ритму життя, а конкурс “Vesta Music 2020" наступних разів проведуть і за межами онлайн-формату, вживу.

Закарпатський кореспондент

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: