Вхiд на сайт
Авторизацiя

Люди сильно ризикують: в Україні перевірять всі атракціони

Люди сильно ризикують: в Україні перевірять всі атракціони
Після трагедії в Запоріжжі виявилося, що в країні дефіцит перевіряючих

Після трагедії в парку відпочинку в Запоріжжі міська влада заявила, що перевірить безпеку всіх без винятку атракціонів в місті. Нагадаємо, в міському парку відпочинку на восьмирічну дівчинку впала дерев'яна скульптура ведмедя. Незабаром від отриманих травм дівчинка померла.

"За моїм розпорядженням керівництво парку відсторонено від виконання обов'язків, як мінімум на час проведення слідства. Крім того, найближчими днями будуть перевірені всі без винятку місця відпочинку дітей і дорослих, а також всі атракціони. З безвідповідальними керівниками і підприємцями будуть розірвані всі контракти і відносини", – повідомив мер Запоріжжя Володимир Буряк.

Як ми з'ясували, в інших містах України також є низка проблем не тільки з безпекою атракціонів, а й з тими, хто їх перевіряє.

"Під час однієї з останніх перевірок минулого року у львівському парку відпочинку ми виявили на локації атракціонів вогнегасники, термін придатності яких минув 9 років тому, – каже експерт, виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов. – Самі атракціони були 1980 року випуску. На одному з них – автодромі – на машинках не було гумових "подушок безпеки". За логікою речей, такі атракціони не могли пройти перевірку, але якось вони проходять контроль щорічно. Люди, які катаються на них, сильно ризикують".

За словами Несміянова, безліч атракціонів в країні були побудовані наприкінці 1990-х років.

"В кращому випадку – це списані в Європі. Нових ніхто не купує. Що стосується батутів, то були такі, які не були закріплені", – уточнює Несміянов.

У Держслужбі з питань праці, яка контролює безпеку в сфері атракціонів, нам розповіли, що перевірки місць відпочинку заплановані, але якими вони будуть і коли відбудуться – на це запитання відповісти не змогли.

"Обговорюється питання проведення перевірок. Коли і які – це стане відомо пізніше. До 23 березня у нас триває перевірка будівництв. Атракціони – це інше питання, для їх перевірок потрібні співробітники, у нас їх поки немає. Тому зараз обговорюється, як саме перевірки атракціонів відбуватимуться", – повідомив нам керівник профільного відділу Володимир Литвинов.

За його словами, минулими роками на атракціонах було в цілому виявлено небагато порушень.

"Маються на увазі кричущі порушення", – уточнив Володимир Литвинов.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: