Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді з міського бюджету виділили майже 700 тисяч гривень на інсулін

Депутати підготували звернення до Міністерства охорони здоров’я для забезпечення фінансування для закупівлі ліків.

В Ужгороді з міського бюджету виділили майже 700 тисяч гривень на інсулін

Ужгородка Олена показує шприц-ручку, якою тричі в день коле собі інсулін. Хворіє з шести років на цукровий діабет 1 ступеня.

ОЛЕНА БУТАКОВА, хвора на цукровий діабет

За швидкий період часу я почала занедужувати і у мене розвинулася слабкість , я втратила вагу, батьки мене привезли до лікаря і мене зразу направили в реанімацію і виявили, що у мене цукор тоді був 30 при нормі у здорової людини до 5,9, тобто у мене був передкаматозний стан і одразу мене перевели на інсулін. Цей флакон мені вистачає на тиждень, щодня я колю собі по 30 одиниць, кожні три місяці я проходжу обстеження.

Крім Олени, на обліку перебувають ще 716 ужгородців, хворих на цукровий діабет.

ОЛЬГА ОЛЕКСИК, завідувачка ендокринологічного відділення обласної клінічної лікарні ім.А.Новака

Інсулінотерапія зберігає життя кожному пацієнтові на роки і без неї він не може жити, якщо абсолютна недостатність цього гормону, яка виникає у випадку першого типу або другого типу діабету.

Торік держава спрямувала на препарати понад 3 мільйони гривень. Мільйон 700 тисяч виділили у 2019-му з бюджету Ужгорода, каже міський голова Богдан Андріїв. За його словами, цього року з державного бюджету передбачено 600 тисяч гривень.


БОГДАН АНДРІЇВ, міський голова Ужгорода

Звичайно, цих коштів недостатньо, тому що для того, щоб повноцінно забезпечити усіх хворих на цукровий діабет, потрібно понад 7 мільйонів гривень. Вчора ми внесли зміни до програми підтримки хворих на цукровий діабет в нашому місті і виділили ще 700 тисяч гривень для того, щоб у нас найближчим часом не було ніяких перебоїв з закупівлею інсуліну і паралельно ще раз сесія Ужгородської міської ради звернулася до Міністерства охорони здоровֽ’я за роз’ясненням, чи будуть кошти з державного бюджету з Міністерства охорони здоров’я на придбання інсуліну чи не буде.

Богдан Андріїв каже: якщо держава кошти на придбання інсуліну не виділить, гроші спрямують із міського бюджету.



Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: