Вхiд на сайт
Авторизацiя

В кінці січня очікується пік захворюваності на грип та ГРВІ

Медики нагадують: найкращий спосіб уберегтися від недуги - вакцинація. У Закарпатському обласному центрі здоров’я наголошують, що в усіх медзакладах області є всі вакцини відповідно до Національного календаря щеплень.

В кінці січня очікується пік захворюваності на грип та ГРВІ

В кінці січня — на початку лютого в Україні обіцяють найвищий підйом рівня захворюваності на респіраторні захворювання. Яка ситуація наразі в Мукачеві, з’ясовували журналісти „М-Студіо“.

Медики наголошують — панікувати не варто. Коефіціент сезонності — до 15%, це означає, що перехворіє кожен шостий. В групі ризику: діти до 5 років; вагітні жінки; люди віком від 65 років та з надмірною вагою; хворі на хронічні серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання, діабет тощо. Окрім того, є й професійні групи ризику: медики, вчителі, продавці, водії громадського транспорту та всі хто працює з групами людей. Серед головних симптомів захворювання. Небезпечний в першу чергу грип ускладненнями.

Визначити, чи справді ви підхопили саме грип, можна і в домашніх умовах: в аптеках продають тести для діагностики. Зверніть увагу: на упаковці має бути вказано, що з його допомогою виявляють саме вірус грипу, а не респіраторних захворювань. Правда, знайти його не так просто — є не у всіх аптеках, проте можливо. Обійдеться він недешево — близько 280 грн., проте дозволить з’ясувати, з чим саме ви маєте справу, адже від цього залежить лікування.

Лікування грипу — це добре, однак найкраще — це профілактика. В мережі люди діляться власними рецептами. Хтось вживає часник, декому до вподоби чаї з лимоном, дехто страхується спеціальними вітамінними комплексами та біодобавками.

Однак, як зазначають медики, найкращий спосіб вберегтися — це вакцинація. Як наголошують у Закарпатському обласному центрі здоров’я, в усіх медзакладах області є всі вакцини відповідно до Національного календаря щеплень, тож звертайтеся.

Детальніше - дивіться у сюжеті М-Студіо:


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: