Вхiд на сайт
Авторизацiя

Супрун розкрила українцям секрети корисної куті

Супрун розкрила українцям секрети корисної куті
Кутя – не просто різдвяне блюдо, а "суперфуд", який містить багато корисних інгредієнтів.

Колишня в.о. глава МОЗ Уляна Супрун в Facebook дала українцям поради, як приготувати її з користю для здоров'я.

В першу чергу вона радить не зловживати медом, оскільки "це цукор", який "шкодить бактеріям кишечника і нашому жировому обміну".

"Мийте пшеницю. Так, якщо її не замочити, варити доведеться довго. Але пшениця, як і інші злаки та не-злакові крупи, має на собі рештки фунгіцидів — протигрибкової отрути. Нам вона не потрібна. Тому краще промити пшеницю перед замочуванням, або поміняти воду через годину.

Декому пшениця може здатися твердою і недостатньо смачною чи солодкою. Є один секрет, нетрадиційний. Спробуйте її промити і трохи проростити. Наприклад, загорніть насіння у вологий кухонний рушник. Таке зерно почне робити із крохмалю декстрани і цукри, тобто буде солодше. А білок насінини стане вологим і більш доступним до травлення", – розповіла Супрун.

Також Супрун порадила додавати в кутю більше горіхів, а також фруктів і ягід. За її словами, найкраще "заливати кутю наваристим узваром разом з яблуками, грушею або чорносливом".

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: