Вхiд на сайт
Авторизацiя

З 1 січня за парковку на місці для електрокарів почнуть штрафувати

З 1 січня за парковку на місці для електрокарів почнуть штрафувати
З нового року електрокари отримають новий колір номерного знака і паркувальні місця

З 1 січня 2020 електромобілі в Україні, де збираються посилити штрафи для автомобілістів, отримають номерні знаки з зеленим шрифтом, а місця для їхнього паркування обладнають спеціальними позначками.

Відповідний закон Рада ухвалила 11 липня 2019 року, а набирає чинності він з 1 січня 2020 року.

Відзначається, що цей закон покликаний захистити права водіїв транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. Так, з січня для ідентифікації автомобілів без двигунів внутрішнього згоряння їх обладнають номерами з зеленим шрифтом.

Також паркувальні місця для електрокарів обладнають спеціальними знаками. Якщо на такому припаркують бензиновий автомобіль, то для порушника передбачений штраф 340-510 грн.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що Україна сьогодні є одним з лідерів за темпами зростання продажів електромобілів. Станом на 1 червня 2019 року в Україні зареєстровано понад 25 тисяч електромобілів і гібридів, що на 56% більше, ніж рік тому. Втім, останнім часом темпи зростання прискорюються. Так, протягом травня поточного року було зареєстровано на 97% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №10405, який передбачає впровадження зелених номерів для електромобілів.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: