Вхiд на сайт
Авторизацiя

Обмін полоненими між Україною і Росією почався під Горлівкою

Обмін полоненими між Україною і Росією почався під Горлівкою

Розпочався великий обмін між Україною та представниками окупантів на контрольно-пропускному пункті "Майорське" під Горлівкою у Донецькій області. Українці, яких незаконно утримували підконтрольні Росії бойовики на Донбасі, нарешті зможуть повернутися на Батьківщину.

Обмін полоненими розпочався близько 11 години. Попередньо, Київ передасть проросійським бойовикам 87 осіб. Натомість в Україну з ОРДЛО мають повернутися 55 полонених. Інформацію про старт обміну полоненими вже підтвердила українська обмбудсвумен Людмила Денісова.

Обмін полоненими між Україною і Росією почався під Горлівкою


ЗМІ бойовиків повідомляють, що на підконтрольну Києву територію вони відправили два автобуси. Вони вже перетнули лінію розмежування.

Серед тих, хто може повернутися на Батьківщину, військові, яких бойовики після боїв під Іловайськом та Дебальцевим в 2014 році захопили у полон.

Водночас українська сторона передасть окупантам обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові у 2015 році, підозрюваних у причетності до захоплення будівлі МВС у Маріуполі 9 травня 2014 року та інших.

Невідомою поки залишається доля ексберкутівців, яких підозрюють у розстрілах на Майдані в 2014 році. 28 грудня їх відпустили з-під арешту. Через це під київським СІЗО зібралися активісти, які не погоджуються з таким рішенням. Вони перевіряють автомобілі, які виїжджають зі слідчого ізолятора, щоб у них не вивезли підозрюваних у вбивствах євромайданівців. Активісти досі перебувають під СІЗО. Тож чи забрали ексберкутівців – невідомо.

Що відомо про обмін полоненими?
Про обмін утримуваними особами у форматі "всіх на всіх" домовилася Тристороння контактна група у Мінську. Попередньо провести обмін до кінця року також домовлялись президент України Володимир Зеленський і Росії Володимир Путін на нормандській зустрічі у Парижі 9 грудня.

Це другий великий обмін між Україною та Росією за 2019 рік. Перший відбувся 7 вересня за схемою "35 на 35". Тоді на Батьківщину повернулися 24 військовополонені моряки, які були захоплені біля Керченської протоки, та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Артур Панов, Євген Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович та Олег Сенцов.

ВІДЕО та ФОТО дивіться за цим покликанням.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: