Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні з'являться "зелені" номери для транспорту: кого це зачепить і коли

В Україні з'являться "зелені" номери для транспорту: кого це зачепить і коли
В Україні з 2020 року електромобілі отримають зелений колір номерного знака. Також зміняться місця для паркування "зеленого" транспорту.

Про це йдеться в тексті законопроєкту №2754 на сайті Верховної Ради. Там сказано, що він покликаний "захистити права водіїв електромобілів".

Згідно з документом, паркувальні місця для електрокарів обладнають спеціальними знаками. Якщо на такому місці хтось припаркує бензиновий транспорт, його власник заплатить штраф від 340 до 510 гривень. Також у правилах дорожнього руху з'являться три нові дорожні знаки.

Також до 10 лютого Міністерство внутрішніх справ і низка інших відомств мусять розробити та внести зміни в чинні державні технічні стандарти. Зокрема, в них мають з'явитися вимоги до дизайну знаків "Для електромобілів", "Крім електромобілів", "Станція зарядки електромобілів".

Тим же документом уряд зобов'язав підлеглих у термін до 10 січня 2020 року внести необхідні зміни в підзаконні нормативні акти, щоб забезпечити виконання вимог закону.

Мета закону:

захистити права водіїв електрокарів на доступ до зарядок і паркувальних майданчиків;

наблизити безпеку дорожнього руху до європейських стандартів;

збільшити завантаженість наявних зарядних станцій для електромобілів;

підштовхнути розвиток зарядної інфраструктури для електрокарів.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: