Вхiд на сайт
Авторизацiя

Введення у храм Пресвятої Богородиці 2019: чого в жодному разі не можна робити

Введення у храм Пресвятої Богородиці 2019: чого в жодному разі не можна робити
4 грудня, у велике православне свято Введення у храм Пресвятої Богородиці 2019 , варто сходити до церкви і помолитися. Особливий цей день для жінок, адже Богоматір вважається їх заступницею.

Введення у храм Пресвятої Богородиці 2019: чого не можна робити

4 грудня не можна займатися пранням, прибиранням, шиттям. Будь-які заняття, які вимагають значних фізичних зусиль, краще відкласти на інший день.

До Благовіщення (7 квітня) не дозволяли копати землю лопатою. У народі кажуть: "Земля спочиває, на літо сил набирається".

Заборонено лаятися і засуджувати кого б то не було.

У цей день краще не давати в борг. Це не церковна заборона – швидше народна прикмета.

Не можна укладати шлюб або здійснювати вінчання, бо триває Різдвяний піст.

З приводу свята не варто влаштовувати пишних гулянь. Досить обмежитися урочистим сімейним обідом або вечерею. Це пов'язано також з постом.

У православне свято 4 грудня, в день Введення в храм Пресвятої Богородиці, печуть пиріжки з ягодами. На них навіть ворожать: в одному з пиріжків запікають монетку, кому вона дістанеться, той буде багатим і щасливим.

Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці 2019 припадає на час посту, але 4 грудня дозволяється їсти рибу і навіть випити трохи вина.

У цей день приводять дітей у храм на першу сповідь.

Жінки моляться в цей день за дітей і сім'ю.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: