Вхiд на сайт
Авторизацiя

ЄС виділить більше мільйона євро, щоб врятувати Солотвинський солерудник

ЄС виділить більше мільйона євро, щоб врятувати Солотвинський солерудник
За європейські кошти спробують врятувати Солотвинський солерудник.

У рамках проекту РЕВІТАЛ 1, виділили більше 1 млн євро. 90% яких – гроші ЄС.

Реалізацію проекту розпочали 1 вересня цього року. Він розрахований на два роки. Завдяки інноваційним технологіям, планується відновити й Солотвинську соляну печеру, де лікували алергіків та хворих астмою. Зокрема і підготувати план дій на майбутнє.

"Проект має три конкретні завдання: оцінити сучасний екологічний стан соляних шахт Солотвина та його околиць за допомогою інноваційних технологій. Започаткування досліджень і моніторингу. А також підготовка інтегрованої системи для моніторингу якісних та кількісних змін, спотворень поверхневих та підземних вод", - розповів голова Загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини Оскар Шестак.

Ситуацію на солеруднику визнали техногенною катастрофою на державному рівні.

Небезпека з’явилася, ймовірно, саме після масштабного паводку в 2001 році. Зараз там величезні вирви, які знаходяться буквально у кількох десятках метрів від людських домівок. Востаннє нові урвища з’явилися у квітні цього року. А потрапляння солоної води у річку Тису загрожувало всьому Дунайському регіону.

Більше у відео від Uzh Inform:



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: