Вхiд на сайт
Авторизацiя

Якщо українці захочуть – Різдво можна буде святкувати 25 грудня – Епіфаній

Якщо українці захочуть – Різдво можна буде святкувати 25 грудня – Епіфаній
Предстоятель ПЦУ не вбачає проблем у тому, аби перенести святкування

Якщо суспільство того бажатиме, Різдво можна святкувати за григоріанським календарем 25 грудня. Про це заявив предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній, повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

За словами митрополита, зараз важко уявити скільки часу знадобиться, щоб змінити святкування цього великого свята зі звиклого нам 7 січня.

"Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ. Якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в Церкві", - зазначив він.

Епіфаній додав: "Якщо Церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем".

В Україні з 2017 року 25 грудня є офіційним вихідним днем, разом із вихідним 7 січня, коли відзначають Різдво Христове за юліанським календарем (святкують Православна церква України, Російська і її підрозділи, зокрема в Україні УПЦ (МП), а також Грузинська, Сербська, Польська і Єрусалимська православні церкви; крім того, в Україні 7 січня святкує Різдво і Українська греко-католицька церква).
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: