Вхiд на сайт
Авторизацiя

Історії болю та гніву: ТОП-5 фільмів про Голодомор

Сьогодні в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Історії болю та гніву: ТОП-5 фільмів про Голодомор

Пропонуємо підбірку фільмів про жахливий період в українській історії.

1. "Голод-33", 1991 рік

Фільм Олеся Янчука за мотивами твору Василя Барки "Жовтий князь". Картина розповідає про життя української сім'ї у страшний час. Глядач бачить події очима дитини.



2. "Великий голод", 2005 рік

Документальний фільм від співробітників ТСН - Едуарда Лозового та Павла Овечкіного.

"Коли вмирає людина, зникає цілий світ. Коли мільйони йдуть у прірву, зникають цілі галактики. Якщо ти забудеш, по кому б'є цей дзвін, він битиме за тобою...", - говориться в картині.



3. "Радянська історія", 2008 рік

Картина латвійського режисера Едвінса Шнуоре містить рідкісні історичні кадри і оповідає не лише про Голодомор, а і про розстріли польських військових у Катинському лісі, ГУЛАГ звірства НКВД та КДБ.



4. "Жорна", 2008 рік

Журналістка Ганна Гін зібрала спогади людей, які пережили трагедію 1932 - 1933. У картині є лише свідчення, без жодних авторських інтерпретацій.



5. "Маленьке життя", 2008 рік

Картина за однойменним оповіданням Олександра Жовни і режисерський дебют самого письменника. У головного героя - маленького хлопчика - від голоду помирає мати, він втікає від дядька і опиняєтся у монастирі, де відкриває власний талант і з усіх сил намагається врятувати життя іншої дитини.



6. "Гіркі жнива", 2017 рік

Картина Джорджа Менделюка - канадця з українським корінням - розповідає історію кохання, яка спалахнула у сталінські часи. Хлопець їде у місто, де прагне вивчитися на художника, але змушений повернутися, дізнавшись, що коїться в рідному селі. Юрій протистоїть радянським комісарам, намагаючись врятувати близьких.

Картину показали у 45 країнах світу.



Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: